Ümraniye’de Eş Zamanlı 4 Patlamada Yaralı ve Can Kaybı Olmadı

Ümraniye’de, aralarında AK Parti Kazım Karabekir Mahallesi irtibat bürosu da olan 4 noktada ses bombası patladı.

Ümraniye’de Eş Zamanlı 4 Patlamada Yaralı ve Can Kaybı Olmadı
Olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamalar, dün saat 22.00 sıralarında, Kazım Karabekir ve İnkilap mahallelerinde meydana geldi. İlk patlama, Adem Yavuz Caddesi Şehit Mahmut Koç Sokak 'taki AK Parti mahalle teşkilatı önünde oldu. Terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirildiği iddia edilen saldırının ikincisi, İnkilap Mahallesi Kirazlı Sokak üzerindeki hususi bir otomobile düzenlendi.

Aynı mahalledeki Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir market ile Bolahenk Sokak 'ta bulunan park halindeki hususi bir otomobil de ses bombalarının hedefi oldu. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen saldırılarda yaralı ya da can kaybı olmadı. Saldırıların ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olaylarda maddi hasar meydana geldi. AK Parti İrtibat bürosu önüne gelerek yetkililerden bilgi alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'Ses bombası şeklinde birkaç yere atmışlar. Emniyet güçlerimiz çalışıyor. İnşallah çözecekler. Ben sadece arkadaşlara geçmiş olsun demeye geldim. Saldırıya hedef olup olmadığını bilmiyoruz çünkü başka sokaklara da ses bombaları atılmış. Dolayısıyla özellikle buraya atılmış olup olmadığı konusunu artık emniyet güçlerimiz inceleyecek tahkik edecekler ' dedi.

Saldırılarda sokağa dökülen mahalle sakinleri ise, büyük bir gürültü duyup dışarı çıktıklarını, arabaların altından dumanlar yükseldiğini ancak saldırganları görmediklerini söyledi.

Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Maddi hasarın meydana geldiği saldırılarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.