Konmak, Konelex ve İskon Fuarları Açıldı

TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen, KONMAK 2012, KONELEX 2012 ve İSKON 2012 fuarları düzenlenen törenle açıldı.

Konmak, Konelex ve İskon Fuarları Açıldı
KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oda, borsa, sivil toplum kuruluş ve firma temsilcileri, yurtiçi ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, "Beşeri sermayeyi güçlendirmek için yapabileceğimiz her şeyi yapmamız lazım. Konya'nın 2023 hedeflerine erişebilmesinin ön koşulu yetişmiş insan gücünü tedarik etmektir. Bu noktada elden gelen gayreti sarfetmekteyiz. Biz koyduğumuz hedefe varmak için lazım gelen insan tipini nasıl yetiştireceğiz. Bu sorunun cevabını bulmaya bu alanda planlamaya gayret ediyoruz. Şüphesiz şu ana kadar yapılan çalışmalar Konya'yı Anadolu'nın yıldızı haline dönüştürdü. Bugün artık Konya'ya bakanlar sadece tarım şehri olarak görmüyorlar. Ciddi bir sanayi birimi görüyor. Ve bu nedenle de Konya'nın düzenlediği sanayi fuarlarına hem dünyanın çeşitli ülkelerinden, hem de ülkemizin çeşitli yörelerimizden katılımlar oluyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Fuarların sosyal anlamda şehre katkısı var. Konya'da artık fuar turizmi de gelişti. Hizmet sektörünün de gelişmesine vesile olmakta. Alışkanlıkların değişmesine de vesile olmakta" dedi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, Türkiye'nin en önemli iki probleminden birinin bölgelerarası gelişmişlik farkı olduğunu kaydetti.

İkinci problemin ise dış ticaret açığı olarak açıklayan Öztürk, "Türkiye makine ihracat ithalat farkında 10 milyar cari açık veriyor. En fazla açık verdiğimiz kalem makine. Üreticileremiz desteklerse, daha fazla üretim yaparsa biz, o zaman ikinci problemi de ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuar, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle ziyarete açıldı. Vali Aydın Nezih Doğan da, stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı. 22 ülkeden 378 firma ve firma temsilcilerinin katıldığı fuarda, 756 markanın 2 binin üzerindeki makine ve malzemeleri yurtiçi ve yurtdışından gelecek ziyaretçilere 4 gün boyunca açık olacak .
Kaynak: İHA