Çocuk Ressamlar Kuşadası’nda Sergi Açtı

Kuşadalı çocuk ressamlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında sergi açtı.

Çocuk Ressamlar Kuşadası’nda Sergi Açtı
Büyük ilgi gören sergide, 5 - 11 yaşlarında olan 12 öğrenci içlerindeki duygu ve düşünceleri çok renkli anlatımları ile resimlere aktarıyor. Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılışına Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye meclis üyeleri, veliler ve çocuk ressamların arkadaşları yoğun ilgi gösterdi. Çocuk gözüyle yapılan dinazor, deniz manzarası, doğa, hayvan, masal kahramanlarının yer aldığı resimler büyükler tarafından ilgi ile izlendi.

Serginin açılışını gerçekleştiren Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, belediye tarafından 23 Nisan armağanı olarak basılan “ Atatürk’e Mektuplar “ isimli çocuk kitabındaki gibi Atatürk’ün Sevgili Küçük Hanımlar ve Küçük Beyler sözü ile seslendiği çocuk ressamların gelecekte bize güzel günler yaşatacağını ve umutlu olduğunu belirtti.

Öğrencileri İbramaki Sanat Galerisinde açtıkları sergi için kutlayan Başkan Altungün, velilere de çocuklarını yönlendirdikleri için teşekkür etti ve çiçek verdi.

- OĞULLAR İLE BABALARI AYNI ANDA SERGİ AÇTI

Ata ve Umut Saraç’ın katıldığı sergi bir süre önce babaları belediye meclis üyesi Murat Saraç tarafından açılan “İtalya’ya Şiirsel bir Yolculuk” fotoğraf sergisi ile buluştu. İzmir MEV Kolejinde öğrenci olan Umut (7yaş) ve Ata (5 yaş) 23 Nisan Çocuk Ressamlar sergisi için yaptıkları resimler ile babalarının açtığı Fotoğraf Sergisi ile aynı tarihe tesadüf etti.

- İKİZ KARDEŞLER İLE KARDEŞ RESİMLER BULUŞTU

Bu arada, ikiz kardeşler ile kardeş resimlerde buluştu. İkiz kardeşler Burak Yunus ve Selim Merve ile kardeşleri Esma Lal ATLI üç kardeş (Rahime Bilici İlköğretim okulu) yaptıkları doğa, Tavşan ailesi, prenses ve dünya barışı için resimleri ile sergide yer aldı. İkiz kardeşlerin dışında, Özel Naci Akdoğan İlköğretim Okulu öğrencisi Alin Çetinyürek ve kardeşi Defne Çetinyürek ile yaptıkları resimleri şövalyelerde sergileyerek çocuk ressamlıktan ileride daha farklı resimler ile izleyicilere keyifli sergiler yapacakları umudunu verdi.

Doğa Tazegül 5 yaşında katıldığı Türkiye çapındaki bir resim yarışmasında yedi bin kişi arasından birinci olmuştu. Rahime Bilici İlköğretim okulu öğrencisi olan ablası Aybike ile resimlerini sergiledi. A.Berkay Gürbüz ve M.Bora Gürbüz kardeşler (Mahmut Esat Bozkurt ilköğretim okulu) doğa manzaralı resimlerini sergiledi. Kaan Bora Özküçük (Özel Naci Akdoğan İlköğretim Okulu ) yaptığı resimde Chrismass Party ile Kuşadası’nda sahilde yapılan kutlamayı gözlem yeteneği ile tıpkı bir foto muhabiri gibi aktardı. Oğul Kanyılmaz (M.Esat Bozkurt İlköğretim Okulu) hayal dünyasındaki dinazor ve canavarlar ile çok renkli papağanları izleyiciler tarafından beğenildi. Deniz Ulaş Bengi (Rahime Bilici İlköğretim Okulu Hazırlık Sınıfı) yaptığı resimde “Teşekkürler Atatürk” yazarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Elif Deyna Çaçan kendi portresini yaptığı resimle annesi ressam Luba Çaçan’dan geçen resim yeteneğini vurguladı .
Kaynak: İHA