Yalova Belediye Meclisi'nde Komisyon Gerginliği

Yalova Belediye Meclisi'nde komisyon seçimlerinde gerginlik yaşandı.

Yalova Belediye Meclisi'nde Komisyon Gerginliği
Yalova Belediye Meclisi kanun gereği komisyonları yeniden belirlemek için oylamaya gitti. İlk oylama encümeni oluşturacak 3 üye için yapıldı. Encümen için Kasım Avar (AK Parti), Kadir Ofluoğlu (CHP), Maşallah Erdoğan ve Şenol Ulutürk (DP) aday gösterildi. Yapılan gizli oylamada 14 oy alan CHP'li Kadir Ofluoğlu, DP'den Şenol Ulutürk ile 15 oy alan Maşallah Erdoğan (DP) encümeni teşkil etti. 11 oy alan Kasım Avar encümene gelmedi. Ardından Plan Bütçe Komisyonu'nun belirlenmesine geçildi. Burada da AK Parti ve DP'den 2'şer üye, CHP'den de 1 üyenin komisyonda yer alması teklif edilse de AKP grubu 3 üye göstereceklerini belirtti.

Yapılan oylama sonrasında DP'den Ahmet Özsümer 15, Hikmet Yavuz 13, CHP'den Kadir Ofluoğlu 14, AKP'den Orhan Veli Dövüşçü ise 13 oy alarak komisyona seçildi.

AK Parti'nin 12'şer oy alan 2 üyesi arasında yapılacak belirlemenin usulü ise gerginliğe sebep oldu. Kurayla Neriman Aydın'ın belirlenmesi üzerine AK Parti kanadı oylamada usul hatası yapıldığını gerekçe göstererek konunun mahalli idarelere sorulmasını ve oylamanın bir sonraki güne ertelenmesini istedi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise meclisi erteleme yetkisinin meclis başkanında olduğunu dile getirerek bu teklifi reddetti. Bunun üzerine AK Partili üyeler hep birlikte meclisi terk etti. Yaşanan gerginlik dolayısıyla verilen 5 dakikalık ara sonrasında AK Parti grubu meclise geri döndü. Grup adına söz alan Kasım Avar teklifini yenilese de, Yakup Koçal'ın bu teklifi yeniden reddetmesi üzerine AK Partililer meclisi 2'nci kez terk etti.

DP ve CHP'li meclis üyeleri İmar Komisyonunun belirlenmesine devam etti. CHP'den Baydur Bilen, DP'den Rahmi Güzel ve Cemil Aydın komisyon üyeliğine teklif edilirken, AK Parti adına üyeleri de yine CHP ve DP'li üyeler teklif etmek zorunda kaldı.

Yapılan açık oylama neticesinde İmar Komisyonunda Rahmi Güzel (DP), Cemil Aydın (DP) Baydur Bilen (CHP), Orhan Veli Dövüşçü (AK Parti) ve Murat Uzun (AK Parti) yer aldı .