Gıda Toptancıları Tek Çatı Altında Toplandı

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki toptancılar Gıda İhtiyaç Malzemeleri Tatvan Toptancılar Derneği (GİMTAT) çatısı altında toplandı.

Gıda Toptancıları Tek Çatı Altında Toplandı
Derneğin açılış törenine AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler katıldı.

Açılışta konuşan Milletvekili Vahit Kiler, toptancıların tek çatı altında toplanmalarının önemine vurgu yaparak, masaya tek yumruğun vurulmasının daha sağlıklı olacağını söyledi.

Toptancıların sadece alım işleriyle değil, yakın bir sürede üretim işlerine de girmesi gerektiğini aktaran Kiler, toptancıların alışverişini yaptıkları ürünleri bizzat kendilerini üretmeyi denemelerinin kendilerine artı kazançlar sağlayacağını kaydetti.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da toptancıların aynı çatı altına toplandıktan sonra bölgeye istihdam sağlamaya başlaması gerektiğini bunun içinde üretime yönelmenin ve üretmenin faydalı olacağını ifade etti.

Açılan yeni yerlerin kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydeden Vali Yılmaz, Tatvan’ın her geçen gün geliştiğini bu gelişimden pay almak isteyen Bankların Tatvan’da şubelerini açtıklarına dikkat çekti. Tatvan’da 14 Banka şubesinin açıldığını 4 yeni Banka şubesinin de açılacağını aktaran Yılmaz, Dernek yöneticilerine derneğin hayırlı olması dileğinde bulundu.GİMTAT Başkanı Muzaffer Güzeluçar da kendilerini kırmayarak açılış heyecanı yaşadıkları bu günde yanlarında bulunarak sevinçlerini paylaşan herkese teşekkür etti .