Kültür Turizm Müdürü Karaköse'den Vali Daşöz'e Ziyaret

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 36. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektörü temsilcileri ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Kültür Turizm Müdürü Karaköse'den Vali Daşöz'e Ziyaret
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasının kutlandığını belirten Karaköse, “Turizmin Manisa’da yeniden umutlandığı bir süreçte bizlere önderlik eden, gayretleriyle bizlere ışık tutan, güç veren Valimize çok teşekkür ediyoruz. Manisa sosyal, kültürel değerleriyle, gelenekleriyle bir bütündür” dedi.

Manisa Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, Manisa’da birkaç yıl öncesine kadar bağ bozumu şenliklerinin yapıldığını söyledi.

60 bin aile olmak üzere 300 bin insanın Manisa’da bağcılıkla ilgilendiğini belirten Zurnacı, “Manisa dünya üzümü piyasasının yüzde 35-40’ını karşılıyor. Bağ bozumu şenlikleri Manisa için artı bir katma değer sağlıyordu. Üzüm üreticileri bir araya geliyordu. Ancak uzun süredir bağ bozumu şenlikleri yapılmıyor” diyerek bağ bozumu şenliklerinin Manisa’da tekrar yapılması için Vali Daşöz’den destek istedi.Turizm haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa’nın zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Manisa’nın Türkiye’de turizm bakımından önemli bir il olduğunu belirten Vali Daşöz, “İlimiz önemli turizm değerlerine sahip. Manisa, ecdadımızın mirası olan kültür değerlerine ve insanlığın mirası olan önemli uygarlık değerlerine sahip bir il. Bizler öncelikle bu güzellikleri fark edip bir değer olduğunu anlayıp ona sahip çıkmalıyız. Şayet Manisalılar olarak bu değerli mirasa sahip çıkamazsak hiçbir önemi kalmaz. Onun için bu kültür mirasına sahip çıkmak zorundayız. Öncelikle kendimizi Manisa’nın bir turizm şehri olmasına inandırmamız lazım. Ekonomi, sanayi ve tarımda marka şehir olan Manisa’yı turizmde de marka şehir haline getirmeliyiz. Onun için hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Vali Daşöz, “Devletimiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız Manisa’yı 15 marka kentten birisi ilan etmesi sureti ile bu iradesini ortaya koydu. Bu iradenin içini anlamlı şekilde doldurup bir turizm ürününe dönüştürmeliyiz. Tabi bu konuda eksiklerimiz çoktur. Bu eksikliklerimizin başında olaya bakış açımız önemlidir. Amacımız ekonomide, sanayide ve tarımda bir marka şehir olan ilimizi aynı zamanda kültür ve turizmde bir marka şehri yapmaktır. Manisa’da yılın 12 ayını dolduracak etkinlikleri yapmalıyız. Sadece Mesire odaklanmış durumdayız. Mesir, Manisa için önemli bir marka ama bu yetmez. Mesir, belli bir zamanda yapılıyor. Bağ bozumu şenlikleri tekrar yapılırsa Manisa için turizm açısından çok önemli olur. Manisa’da hangi alanda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” diye konuştu.

Manisa’da bir turizm seferberliğinin başlatılmasının zamanının gelmiş ve geçmekte olduğunu belirten Vali Daşöz, “251 Bin Dev Öğrencinin katkıları bu konuda değerlendirilmelidir. Kartpostal kampanyası ile destek vermişlerdi. Kampanya ülke genelinde ve yurt dışında ilgi ile takip edildi ve kampanyaya destekler geldi. Bu çalışma denize atılan taş gibi dalga dalga büyümektedir “ şeklinde konuştu.

Bu arada, Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Turizm Haftası Özel Programı gerçekleşti. Programa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA