Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Batman'da, ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.

Törene İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve teşkilat mensupları katıldı.

Tören; çelenk sunma, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve resmi geçit töreniyle Sona erdi.

Öte yandan, etkinlikler kapsamında şehit polisler için Ulu Cami'de mevlit okutulacak.

-Siirt-

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü Siirt'te törenle kutlandı.

Etkinlik, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda devam etti.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Recep Güven, Siirt halkının polisi çok sevdiğini ve kucakladığını, bunun bir göstergesinin de Siirtli vatandaşların şehitlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere okudukları 53 Kur'an hatmi olduğunu söyledi.

Bu hatimlerin Siirt halkının polisine duyduğu sevginin göstergesi olduğunu belirten Güven, ''Bundan etkinlikler kapsamında ilimize davet ettiğimiz bu şehitlerin aileleri de çok etkilendi. Bu şehit aileleri şehirde gezerken de Siirt halkının büyük ilgi ve sevgisini gördüler. Bu sevgi ve ilgi en değerli varlıklarını, bu memlekette bırakan bu insanların bu memleketle ilgili düşüncelerini, bakış açılarını değiştirdi'' dedi.

Törende daha Sonra ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile başarılı polislere ödülleri Vali Musa Çolak ve diğer yetkililer tarafından verildi.

-Ergani-


Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İlçe Emniyet Müdürü Dr. Akın Karatay, polis teşkilatının 167. kuruluş yılına girerken sadece Türkiye'de değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımakta olduğunu söyledi.

Devletin sağladığı imkanlar ve halkın desteğiyle güvenlik ve asayiş hizmetini aralıksız yerine getiren teşkilatın Son yıllardaki teknolojik sosyal ve yasal gelişmelere paralel olarak gerekli düzenlemeleri yerine getirdiğini ve yenilenme sürecine girdiğini belirten Karatay, şöyle dedi:

''Yapım aşamasında olan kent güvenlik sistemi ile Ergani ilçesini daha güvenli daha huzurlu bir kent haline getirme yolundayız. Polis bu görevleri yerine getirtirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacı vardır. Memleketin huzur ve asayişine karşı meydana gelebilecek her türlü tecavüzün başarıyla bertaraf edilmesinin sadece siz vatandaşlarımızın ücretsiz 155 hattıyla polisimize yapacağınız yardım, uyarı, ikaz ve şikayetleriyle mümkün olacağını burada bir kez daha belirmek isterim. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için çok büyük sorumluk yüklenmiş ve milletimizin huzur ve refahı, canı ve malı gibi kutsal değerler için canlarını vererek aramızdan ayrılan aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla görevleri başında yaralanan kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.''

Etkinliğine Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cevdet Çal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

-Ömerli-


Mardin'in Ömerli ilçesinde Emniyet Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ömerli ilçesinde 10 Nisan Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü Hükümet Konağı'nın önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törende konuşan İlçe Emniyet Amir Vekili Levent Kanal, ilçe sınırları içinde emniyet güçlerinin can ve mal güvenliğinin koruması huzur ve güven ortamının sağlanması için günün her saatinde halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının, ortaya koyduğu hizmet ve gösterdiği mücadele azmiyle milletin haklı gururu olduğunu belirten Kanal, ''Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden bu yana Anayasa ve kanunların gösterdiği doğrultuda cesaretle görev yapmış, aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olmuştur. Bu güzide teşkilatın bir üyesi olmakla duyduğum gururu belirtirken, şehit olan tüm polislerimizi rahmetle, gazi olanları ise şükranla anıyorum'' dedi.

İlçe Emniyet Amirliğinde verilen kokteylle devam eden törene İlçe Kaymakamı M. Selami Yazıcı, askeri ve sivil erken katıldı.

-Gercüş-

Batman'ın Gercüş ilçesinde Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

İlçe Emniyet Amiri Dinçer Ay'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasından Sonra şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

-Nusaybin-


Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yılı Mardin'in Nusaybin ilçesinde törenle kutlandı.

Tören, Nusaybin Emniyet Müdürü İsmet İlker Ayhan'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından Sonra törene Emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam edildi.

Burada bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Ayhan, demokratik toplumlarda devletin görevi vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak, temel hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının kendine verilen görevleri ve sorumlulukları gece gündüz demeden çalışarak başarıyla yerine getirdiğini belirten Ayhan, ''Toplumun beklentilerini karşılamak konusunda da büyük bir itina göstermektedir. Toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarından biri olan Türk Emniyet Teşkilatımız özellikle Son yıllardaki performansıyla hayati öneme sahip bu görevi başarıyla yürütmektedir'' dedi.

-Cizre-

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tören, Dicle Polis Lokalinde Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca'nın tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Burada bir konuşma yapan Akkoca, Cizrelilerin bugüne özel bir önem verdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Halkın emrinde ve hizmetinde olduklarını belirten Akkoca, ''Barışın ve huzurun tesis edilmesi için dimdik ayaktayız. Bu anlamda bizleri bugün yalnız bırakmayan bütün Cizre halkına teşekkür eder, bütün emniyet mensuplarının 167. kuruluş yıl dönümünü kutlarım'' dedi.

Konuşmanın ardından Polis Haftası münasebeti ile düzenlenen satranç, kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mehmet Ali Sağlam ve diğer yetkililer tarafından törenle verildi.

-Silopi-

Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş yıl dönümü Şırnak'ın Silopi ilçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Silopi Polis evinde düzenlenen kutlama programına Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Atamer Yeşil, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hasan Eken, kurum müdürleri, daire amirleri, muhtarlar polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Esentürk, programa katılan herkese teşekkür ettiğini, toplumun dirlik düzen, huzur ve güvenini, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi birçok önemli ve hayati görevler üstlenmiş olan teşkilatlarının dünyadaki saygın yerini aldığını söyledi.
Kaynak: AA