Somalili Öğrencilerden Türkü Ziyafeti

Somalili öğrenciler, başkent Mogadişu’da Anadolu havası estirdi.

Öğrenciler seslendirdikleri Türkülerle profesyonel sanatçıları aratmadı.Silahların gölgesinde bundan 6 ay önce eğitim ve öğretime başlayan Ebubekir Somali-Türk Koleji öğrencileri kısa sürede birbirinden farklı tarzdaki türkü ve ilahileri seslendirecek seviyeye geldi.

Başkent Mogadişu 'ya ilk iş ziyaretlerini gerçekleştiren Bahçelievler İşadamları Derneği (BİŞAD) heyetine mini bir konser sunan öğrenciler büyük alkış aldı.İşadamları heyeti, Somali'deki Türk eğitim kurumları 'NİLE Organization ' Genel Müdürü Bilal Çelik tarafından karşılandı.

Çelik 'ten buradaki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan işadamları, okulu gezdi; sınıflarda Somalili öğrencilerle sohbet etti. Genel Müdür Çelik, okul çatısından Somali hükümeti tarafından okula yeni bina olarak tahsis edilen, şehrin en büyük binasını da işadamlarına gösterdi.Bu arada sınıflarda neşeli tavırları ile dikkatleri çeken öğrenciler, tahtaya kalkarak öğrendikleri Türkçeyi pratiğe döktü.Somalili öğrenciler daha sonra okullarına gelen Türk işadamlarına müzik ziyafeti sundu. Öğrenciler, önce işadamlarının da katılımıyla İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Ardından Somali Milli Marşını da okuyan öğrenciler türkü ve ilahiler söyledi.

Hasan adlı öğrenci 'Leylim Ley ' adlı türküyü, Ebubekir ise 'Bana kırmızı güller verin ' ilahisini seslendirdi. Ahmed isimli öğrenci tarafından seslendiren 'Kara Tren ', Osman ve Mahmud ikilisinin seslendirdiği 'Yıkılmadım ' türküleri ise Mogadişu 'da Anadolu havası estirdi. Mini konserin finali ise 'Ezo ' türküsüyle noktalandı.