Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi, 2 Yılda 955 Bin Tl Kar Elde Etti

Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2011 ve 2012 yıllarında bin 300 üyesine kullandırdığı 27 milyar TL krediden 955 bin TL kar elde etti.

Polatlı Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 51 'inci olağan mali kongresi yapıldı. Güldeste Konak'ta gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, MHP eski Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, MHP eski Milletvekili Sedat Çevik, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ile çok sayıda esnaf katıldı.

Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, kullandırdıkları kredilerin yüzde 80 oranında geri döndüğünü belirtti. Kıymaz, “Hedefimiz kooperatifimizi, esnafımızı, sanatkârımızı, hak ettiği noktaya getirmektir. Biz de bu sorumluluk anlayışı ile ilk günkü heyecanla çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız hizmetlerin camiamıza ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Kıymaz, 25 Kasım ile 25 Şubat tarihleri arasında, plasman gelmeden üç aylık kredi dönüşümünden 3 milyon 825 bin TL kredi dağıttıklarını sözlerine ekledi.

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, konuşmasında TL simgesini eleştirdi. AK Partili Belediye Başkanı Yakup Çelik ise 'Burası siyaset yeri değildir. ' diyerek Erdem'e tepki gösterdi. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, 'Her hangi bir değişiklik var mı? Türk Lirası yine Türk Lirası. Dünyanın geldiği noktada semboller vardır ve Türk Lirası'nın da sembolü vardır. Nedir? Bir imza. Şekiller üzerinde uğraşmıyoruz. Biz Türk Lirası'nın gücüyle uğraşıyoruz. Türk Lirası'nın kazandığı değer üzerinde uğraşıyoruz. Türkiye 'nin, Türk Bayrağı'nın, Türkçe'nin gücü üzerinde uğraşıyoruz.” diye konuştu.