Kutlu Doğum Ayı Etkinlikleri Başlıyor

Türkiye'de ilk defa Konya'da düzenlenen ve bir ay sürmesi planlanan Hz.Muhammed Mustafa (sav)'nın doğum yıldönümü etkinlikleri, Müftü Şükrü Özbuğdaycı'nın vereceği konferansla başlayacak.

Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYE-DER), Ufuk Din Mensupları Derneği ve NT Mağazaları'nın ortaklaşa düzenlediği Türkiye'nin ilk 'Kutlu Doğum Ayı' programında, tanınmış ilahiyatçı yazarlar, Hz. Muhammed Mustafa (sav)'nın hayatı, kimliği, kişiliği ve misyonunu her yönüyle anlatan konferanslar verecek.

Konya merkezde Kulesite Alışveriş Merkezi'nin karşısındaki alana kurulacak Kutlu Doğum Çadırı'nda ihya edilmesi planlanan etkinlikler, nisan ayı boyunca her gün farklı bir isme ev sahipliği yapacak. Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın vereceği konferansla başlayacak Kutlu Doğum Ayı etkinliklerinin ikinci gününde Yard. Doç. Dr. Şadi Aydın, üçüncü gününde Prof. Dr. Dilaver Gürer, dördüncü gününde Dr. Selman Kuzu Konyalılarla buluşacak.

Gündüz kadınlara akşam da erkeklere olmak üzere tekrarlanacak etkinliklere; Abdurrahman Büyükkörükçü, Abdullah Büyük, Necmettin Nursaçan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. Abdülhakim Yüce, Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Prof. Dr. Abdullah Özberk gibi isimler konuşmacı olarak katılacak. 'Kutlu Doğum' anma-kutlama programının ana sponsoru ve organizasyon sahibi AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, bu sene son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (sav)'nın dünyayı teşriflerinin 1441. yılının kutlanacağını hatırlattı. Cesur, "Dünyayı karanlıktan nura, cehaletten aydınlığa çıkaran son peygamber Hz. Muhammed (sav)'i bir günle, bir haftayla veya bir ayla anlatmakla yeterince anlatmış olamayız. O'nu ancak hayatımıza hayat yaparsak tam manasıyla anmış ve O'nun doğumunu kutlamış oluruz." dedi.

AKTİSAD Başkanı Cesur, bütün Konya halkını 'Kutlu Doğum Çadırı'ndaki etkinliklere katılmaya ve konferanslardan istifade etmeye davet etti.

AKTİSAD Başkanı Soner Cesur'un verdiği bilgiye göre, 1 Nisan'da başlayıp 30 Nisan'da sona erecek Kutlu Doğum anma-kutlama etkinlikleri kapsamında verilecek konferansların yanı sıra, mukaddes emanetler fotoğraf ve Hz. Muhammed Mustafa (sav) anlatan kitapların yer alacağı kitap sergileri açılacak.

Hz. Muhammed Mustafa (sav) ithafen yazılmış naatların okunacağı şiir dinletileri, Türk tasavvuf musikisi konserleri ve sakal-ı şerif ziyaretleri yapılacak .