'Ocak' Adlı Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen "Ocak" adlı oyunun ilk gösterimi vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

'Ocak' Adlı Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Turgut Özakman'ın yazdığı Van Devlet Tiyatrosu sanatçısı aynı zamanda müdürü Esat Tanrıverdi'nin yönettiği "Ocak" adlı 2.büyük oyunu ile Gaziantepli tiyatro severlerle buluştu.

Turgut Özakman'ın toplumsal güvenden yoksun bir konumda, gündelik yaşam savaşı verme süreci içerisindeki uzlaşmanın öyküsünü yazdığı oyunu salonu dolduran tiyatroseverler ilgi ile izlediler. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Ocak"adlı oyunu Mayıs ayı sonuna kadar her hafta Pazartesi günleri saat 20.00'de, Salı günleri ise saat 14.00'de Onat Kutlar Salonu'nda sahnelemeye devam edecek.

Oyunda, Gürkan Erarslan (Baba) ,Ayça Güngör (Anne), Başak Demiral (Büyükanne), Hazal Altıntaş (evin ortanca oğlu), Elif İstem İnal (evin kızı),Yusuf Çelik (evin büyük oğlu), Ahmet Bazoğlu (evin küçük oğlu) rollerini üstlendiler. Oyunun Dekor ve Kostüm tasarımını Anıl Işık, Ses ve Işık Sinan Demirkesen, Sahne Makinisti Turgay Özlü ve Sahne Amiri EnisParıltı yaptı.

Tiyatro oyununu izlemeye, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sabahat Demir, Cumhuriyet Savcısı Sami Çete, Şanlıurfa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Erdem Işıkan, Merkez Bankası Müdürü Kemal Ketenci ve çok sayıda tiyatrosever katıldı .