Medvedev’den Abd Başkan Adayına “Kafanı Kullan” Eleştirisi

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ABD Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Mitt Romney’nin “Rusya’yı jeopolitik düşman” olarak tanımlamasına sert tepki gösterdi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi için Seul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Medvedev, “ABD başkan adaylarına iki tavsiyem var.Birincisi kafalarını kullansınlar. İkincisi ise saatlerine baksınlar. Şu an 2012. 1970’lerin ortasında yaşamıyoruz.” eleştirisi getirdi.

Basın mensuplarının Cumhuriyetçi Aday Romney’nin Rusya ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle ilgili sorusuna cevap veren Medvedev, “Bu çeşit ‘bir numaralı düşman’ tanımlaması daha çok Hollywood kokusu içeriyor. Ben adaylara kafalarını kullanmalarını tavsiye ediyorum. Bir başkan adayı için bu kötü bir şey değil” tepkisi verdi.Romney’in eleştirilerine diğer Rus makamlarından da eleştiri geldi. Rusya Toplumsal Odası Dış Politika Çalışma Grubu Başkanı Aleksander Sokolov da, Cumhuriyetçi adayı Marlboro reklamındaki kovboya benzetti.

Sokolov, “Marlboro’daki adam gibi. Onun için sadece Amerika’nın çıkarları var. Diğer ülkeler potansiyel düşman, ya da en azından rakip…” dedi.