Tavas'ta Budamacılık Kursuna Katılan 114 Kursiyere Belgeleri Verildi

Tavas Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ''Budama ve Aşıcılık Kursu''na katılan 114 kursiyere sertifikaları verildi.

Tavas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Altıparmak ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şükrü Takım ile diğer yetkililer katıldı.

Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, düzenlenen kursa katılımın yoğun olduğunu belirterek, ''Gördüğüm kadarıyla modern tarım yapmak için istek var. İlçe Tarım Müdürlükleri her zaman yanınızda olacaklardır. Ayrıca ilçemizin toprak analizi yapıldı. Bu analize göre tarım yaparsanız zaman kaybına uğramaz ve veriminiz yüksek olur'' dedi.

Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şükrü Takım ise, ''Budama ve Aşıcılık Kursu''nun Tavas'ta açılan kurslar arasında en kalabalık kurs olduğuna dikkat çekerek, şunları ifade etti:

''Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu kursa rekor sayıda katılım oldu. Yıllardır birçok kurs açtık. Fakat bu kursumuza gösterilen ilgi kadar başka kurslara ilgi olmamıştı. Modern bahçecilik yapmak isteyenler kahvelerde sağdan soldan duydukları bilgilerle değil, bilimin söylediği yöntemleri öğrenmek için buraya geldiniz. Sizleri kutluyorum. Kendilerine daima yardımcı olan İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Şaban Türkkan'a ve İlçe Tarım Müdürü Ekrem Altıparmak'a teşekkür ediyorum.''

KOnuşmaların ardından 114 kursiyere sertifikaları verildi .