Şanlıurfa'da ''İş Güvenliği'' semineri düzenlendi

Siverek Belediyesince personeline yönelik ''İş Güvenliği'' semineri düzenlendi.

Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü bünyesindeki ilaçlama, temizlik ve çevre hizmetlerinden çalışan personele, konuyla ilgili bir şirketin yetkilisi Yunus Yargı, iş sağlığı ve güvenliği temel prensipleri, iş kazası ve önleme yöntemleri, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, kişisel koruyucu kullanımı ve dikkat edilecek kurallar hakkında bilgi verdi.

Yargı, seminerin ardından yaptığı açıklamada, bahar mevsimiyle birlikte ilaçlama ve temizlik hizmetlerindeki çalışma temposunun arttığını, yoğun iş temposunda iş kazaların önüne geçmek için çalışanları bilgilendirdiklerini anlattı.

-Siverek'te ağaçlandırma çalışmaları

Siverek Kaymakamlığı, ''Hedef Bir Milyon Fidan'' kampanyası çerçevesinde ağaçlandırma seferberliğini başlattı.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kampanya dolaysıyla Erkonağı köyünde vatandaşlarla birlikte fidan diktiklerini ifade etti.

Yıl sonunda kadar hedeflenen 1 milyon fidanı toprakla buluşturmaya planladıklarını belirten Hersanlıoğlu, şunları kaydetti:

''Bu yıl ilçede 1 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz, ilk etapta Erkonağı köyünde okul, cami bahçeleri ve köy mezarlıklarına fidan dikmeye başladık. Her öğrencinin, cami cemaatinin ve yakınları ölmüş vatandaşların en az bir ağaç dikmeleri gerektiğini vatandaşlara söylüyoruz. 3 gün önce başlattığımız kampanya kapsamında 15 bin fidan dağıttık tüm köy okulları, camilere ve köy mezarlıkları ile Karacadağ bölgesinde bulunan kayak merkezi çevresini ağaçlandırmayı hedefliyoruz.''

-İş adamlarınca yaptırılan kütüphane hizmete başladı

Siverek'te ''Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatır'' kampanyası çerçevesinde 2 iş adamının yaptırdığı kütüphane törenle hizmet açıldı.

Halit Gülpınar İlköğretim Okulunda iş adamı Mehmet Şah Secgül ile Murat Dumlu'nun yaptırdığı kütüphane, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu'nun katılımıyla törenle hizmete girdi.

Hersanlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti ve kütüphaneyi yaptıran 2 iş adamına plaket verdi .