Yumurtalık'ta ''Ben De Başarmak İstiyorum Projesi'' Tanıtıldı

Yumurtalık ilçesinde ''Ben de Başarmak İstiyorum Projesi'' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Valiliği koordinasyonunda Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında finanse edilen proje, İskenderun Enerji AŞ Sosyal Tesislerinde düzenlenen bir törenle tanıtıldı.

Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, toplantıda yaptığı açıklamada, projenin amacının ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan ve ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kısıtlı olanaklara sahip öğrencileri sınavlara hazırlamak olduğunu belirtti.

SODES projeleri daha önceleri sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygulanırken, 2011 yılında Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın da bu iller arasına katıldığını belirten Özkan, ''Biz bu proje sayesinde 110 öğrenciye SGS kursu, 50 öğrenciye de LGS ve LYS hazırlık kursu düzenledik. Proje kapsamında öğrencilerin tüm kitap ve kırtasiye ihtiyaçları, köylerdeki öğrencilerin servis araçlarıyla kurs yerlerine taşınması ve öğle yemekleri proje kapsamında karşılanıyor'' dedi.

Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ise projeyi önemsediğini belirterek, ''Çünkü çok zeki ama maddi olanaksızlıklar içinde kıvranan çok sayıda öğrencimiz var. Bu proje ile bu öğrencilerimizin durumlarını biraz daha iyileştirme olanağı yakalamış olacağız. Önemli olan bu projenin başarıya ulaşması ve bu projeden yararlanan öğrencilerimizin sınavlarda başarılı sonuçlar almaları. Projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımızı içtenlikle kutluyorum'' şeklinde konuştu.