Harp Akademisi'nden Sonra MİT Müsteşarı

Başbakan Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığında bir saat boyunca subaylara seslendi. Konferansın içeriği sır gibi saklandı. Toplantının ardından Üsküdar'daki konutunda MİT Müsteşarını kabul etti.

Harp Akademisi'nden Sonra MİT Müsteşarı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığında subaylara seslendi. Erdoğan 'ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner karşıladı.

Basın mensuplarına tamamen kapalı olan ziyaretin ardından Erdoğan'ın akademide yapılacak bir konferansta subaylara konuşma yapacağı öğrenildi. Konferansın içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Harp Akademilerinin internet sitesinde konferansla ilgili hiç bir içeriğe yer verilmedi. Benzer ziyaretlerin aksine bu kez içeriye Anadolu Ajansı muhabiri dahi alınmadı.;

MİT MÜSTEŞARIYLA GÖRÜŞTÜ
Erdoğan, daha sonra sürpriz bir şekilde yeniden Üsküdar'daki evine geçti. Başbakan Erdoğan eve girdikten kısa süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Erdoğan'ın konutuna geldi. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

''VERİMLİ BİR KONFERANS OLDU'
Erdoğan, konferansla ilgili ayrıntıyı Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacağı Güney Kore'ye hareketi öncesinde verdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

''Ben genel başlığı size vereyim. Genel başlığımız şuydu. Özellikle büyüyen, gelişen Türkiye 2023 hedeflerimiz üzerindeki her alanda Türkiye'nin altyapı, üst yapı noktasındaki attığı adımlar. Bunun yanında tabii ki savunma sanayi ile ilgili mevcut gelişmelerimiz, yani dün sürekli olarak dışa bağımlı olan ama bugün artık kendi savunma sanayiyle ilgili ihtiyaçlarını karşılama noktasına gelmekte olan bir Türkiye. Bu noktada attığımız adımlar. Bunları orada geniş bir şekilde anlatma fırsatını bulduk. Gayet verimli, güzel bir konferans oldu.''