''Denizli'' Konulu Şiir Yarışması Sonuçlandı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin düzenlediği ''Denizli'' konulu şiir yarışması sonuçlandı.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği yarışmada dereceye girenlere ödülleri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen törenle verildi.

Törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Zolan, şiirin, edebiyat alanında insanın direkt duygularına hitap ettiğini belirterek, ''Edebiyat alanının bu güzel tarzını Denizli'nin güzellikleriyle buluşturmuş olmaktan son derece mutluyuz'' dedi.

Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak da çocukların ve gençlerin gözüyle Denizli'yi görmek istediklerini ifade ederek, ''Denizli''nin sahip olduğu değerleri şiir tadında sunmak istedik. Bu amaçla böylesine bir yarışma organize ettik. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Yarışmaya ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflardan 99, lise ve dengi okullardan 43, üniversiteden 38 olmak üzere toplam 180 öğrencinin katıldığı, eserleri Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, şair öğretmen Fahrettin Koyuncu, şair psikolog Can Sinanoğlu'dan oluşan jüri üyelerinin değerlendirdiği öğrenildi.

İlköğretim, lise ve üniversite kategorilerinde ilk dörde giren eserler, sahipleri tarafından sahnede seslendirildi. Dereceye giren öğrencilere, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, MP3 müzik çalardan oluşan çeşitli ödüller verildi.