Yangında Anne İle Üç Çocuğu Hayatını Kaybetti

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Büyükoturak beldesinde bir evde çıkan yangında, anne ile ikisi zihinsel engelli üç çocuğu öldü.

Büyükoturak beldesinde ikisi zihinsel engelli üç çocuğu ve eşiyle yaşayan Nurettin Koç, kendilerine yeni ev kiralayacak olan Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner'in yanına gitmek üzere evden ayrıldı.

Anne Emine Koç, çocuklarının üşümemesi için sobayı yaktı. Bir süre sonra evde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Zihinsel engelli 15 yaşındaki Cüneyt Koç ile kendisi gibi engelli olan ağabeyi 19 yaşındaki Hüseyin Koç, ablası 17 yaşındaki Fadime Koç ve anne Emine Koç, alevlerin arasında mahsur kaldı. Çığlık atarak yardım isteyen ailenin imdadına komşuları yetişmeye çalıştı, alev topuna dönen eve kimse giremedi.

Çevredekiler, bahçe sulama hortumuyla yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerine de bilgi verildi. Olay yerine Banaz ve Uşak itfaiye ekipleri ile kurtarma ekipleri sevk edildi. Eski ahşap evin çatısı yangın sebebiyle kısa sürede çöktü. İtfaiye ekipleri, yapılan çalışmanın ardından yangını söndürdü.

Evde yapılan incelemede, üç çocuk ile annelerinin öldüğü belirlendi. Yangını öğrenip evine gelen baba Nurettin Koç, gördüğü manzara karşısında sinir krizi geçirdi. Yeni bir hayata başlamak için ev aramaya giden, geldiğinde çocuklarıyla eşini kaybettiğini öğrenen Koç, gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan Nurettin Koç, olay yerinden uzaklaştırıldı.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp olay yerine gelerek inceleme yaptı. Yangının kesin çıkış sebebinin henüz belli olmadığını belirten Vali Çakacak, "Yangın sırasında evde bulunan anne ve ikisi zihinsel engelli üç çocuğu yanarak yaşamını yitirdi. Üzgünüz." dedi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.