Anafenli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Unutturmadı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Anafen İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 97.

Anafenli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Unutturmadı
yıl dönümü münasebetiyle 'Çanakkale Destanı Bisiklet Konvoyu' düzenledi. Konvoyda, Çanakkale destanının yazıldığı döneme ait kıyafetler, silahlar, cepheye mermi taşıyan kadınlar ve Nusret Mayın Gemisi'nin maketi yer aldı. 'Çanakkale Destanı Bisiklet Konvoyu'na Bolvadin Kaymakamı Nuri Canatan, Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, garnizon komutanı, başsavcı, ilçe emniyet müdürü, ilçe Milli Eğitim müdürü, kamu kurum ve kuruluşların amirleri destek verdi.

Ellerinde bayrak taşıyan bisikletli öğrenciler, kaymakamlık binasının önünden Çınaraltı'na kadar yürüdü. Burada okul adına bir öğrenci basın açıklaması yaptı. Programın devamında öğrenciler, hazırladıkları eserleri coşkulu kalabalıkla paylaştı. Program, Bolvadin protokolünün hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Okul müdürü Süleyman Bilican, 'Birliğimizin en güzel göstergesi olan Çanakkale zaferini unutmadığımızı göstermek ve öğrencilerimize tarih şuuru kazandırmak istedik.”