Mutki, Hizan, Adilcevaz'da Törenler Düzenlendi

Bitlis'in Mutki, Hizan, Adilcevaz ilçelerinde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Mutki'de düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Jandarma Kurmay Pilot Yüzbaşı Abdullah Demircan, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Mutki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesindeki, Atatürk Anıtı'na, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı çelenkler konuldu.

Ardından program Mutki YİBO Çok Amaçlı Salonunda devam etti. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Jandarma Teğmen Güneş Eliş, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Program, Çanakkale destanı anlatan şiirlerini okuması, türkülerin söylemesi, piyeslerin sergilenmesi, video ve slayt gösterileriyle devam etti.

Daha sonra şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Hizan'daki program ise Hizan Hükümet Konağı bahçesine çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından, Hizan'da bulunan şehit aileleri ziyaret edildi. Hizan Kültür Merkezi'nde devam eden programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas ve Jandarma komutanı Yüzbaşı Serdar Atakan günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Program öğrencilerin şiir, şarkı dinletileriyle devam etti. Hizan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencilerinin oynadığı skeçler ilgiyle izlendi.

Programa Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adilcevaz'da törenler ilçedeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program, Adilcevaz Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, İbrahim Karaoğlan İlköğretim Okulu Müdürlüğünce hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle devam etti.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtar, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Ertuğrul Yüzer'in açılış konuşmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı personellerinden Kıdemli Astsubay Murat Albay yaptı.

Şiir, sinevizyon gösterileri, Çanakkale Zaferinin anlatan oratoryo gösterilerinden sonra program, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programın ardından, ilçedeki yaşayan şehit ailelerinin evleri ziyaret edildi .