İlçe Olmak İsteyen Taşucu Beldesi Müracaatını Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden AK Parti'ye geçen Mersin’in Silifke İlçesi Taşucu Belde Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, ilgili kurumlara ilçe olmak için müracaatlarını yaptıklarını söyledi. Açıkbaş, bu konuda siyasi partilerden destek istedi.

İlçe Olmak İsteyen Taşucu Beldesi Müracaatını Yaptı
AK Parti Silifke ilçe yönetimine iade-i ziyarette bulunan Başkan Yaşar Açıkbaş ve Belediye Meclis üyelerini, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, Bayanlar ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu, Taşucu Belde Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, belediye meclis üyeleri Hanife Soykan, Mehmet Badak ve Yüksel Ayhan'ı gösterdikleri cesaretlerinden dolayı tebrik etti. İsmail Köroğlu, “Silifke ilçe yönetimi olarak Silifke'ye kazandıracağımız projeler arasında yeni bir üniversite kurulması ve dünyanın en büyük 10 limanından birinin bölgemize yapılması ile ilgili girişimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu projelerimize Mersin milletvekillerimizin yanı sıra Konya milletvekillerimiz de destekliyor.” dedi. SEKA arazisinin mega yat limanı ve turizm alanı olarak değerlendirmeyi planlandığını açıklayan Başkan Köroğlu, iktidarı ve muhalefeti ile hizmet noktasında bir araya gelerek iktidarın nimetlerinden faydalanmak gerektiğini kaydetti. Köroğlu, 'Belediye Başkanım ve milletvekillerimiz ile beraber, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Müdürlüğü ve Çevre Bakanlığımız ile görüşerek Taşucu'nun yıllardır yapılamayan arıtma tesisi, Seka Limanı ve Kum Mahallesi Sahil Bandının tamamlanacağına dair tam destek aldık.” diye konuştu.


Taşucu 'nun ilçe olması için gerekli desteği sağlayacaklarını da belirten Başkan Köroğlu, 'Silifke ve Taşucu için dev projeler ortaya koyduk. Demir yolu, hava alanı, otoban yolu gibi önemli projelerimizin iki yıla kadar bölgemizde hayata geçirilmesi planlanmaktadır. ' diye belirtti.


Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ise şunları söyledi: “Atıl duran kaynakların üretime kazandırılması önemlidir. Özellikle beldemizde bir sektör olacak turizmin hak ettiği yatırmaları alabilmek, üreten, pazarlayan bir ekonomik yapıya kavuşabilmek, tarım alanında AB standartlarını yakalamak, tükettiğinden daha fazla üreten bir kent olmak, istihdam problemini çözebilmek ve bölgemizin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Taşucu'nun geleceği için ilçe olmak istedik. İlgili kurumlara ilçe olmak için müracaatı yaptık. Kaymakamlık binası dahil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının binaları hazır, devletimize hiçbir ek mali yük getirmeyeceğiz. Taşucu'na yeni kazandıracağımız toplu konut projemiz istihdam ve ekonomik anlamda beldemiz ekonomisine önemli kazanımlar getirecektir. Tarımda, turizmde ve ticarette daha da rekabet edebilen bir şehir olmak ve Mersin'in en büyük beldesi Taşucu artık ilçe olmayı hak etmiştir.”