Arınç’tan Chp’ye 'men Dakka Dukka' Hatırlatması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda 4+4+4 modeli konusunda yaşanan kavga görüntülerinin vekillere yakışmadığını söyledi.

CHP'nin tavrını eleştiren Arınç, “Komisyondan da geçmiştir. Bugüne kadarki komisyon teamüllerine uygun geçmiştir. Men dakka dukka diye bir şey söylenmişti. Siz öyle yaparsanız, AK Partili milletvekilleri gelirler, sıraları doldururlar, konuşma sıralarını alırlar. Hiç şikayet etme durumunda değiller.” dedi.

'YAZ SAATİ UYGULAMASI YILIN TAMAMINDA UYGULANACAK '
Başbakanlık Yeni Bina 'da, 6,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Arınç, Kabine 'nin gündeminde yer alan konuları anlattı. Toplantıda; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, ileri saat uygulaması hakkında bilgi verdiğini söyleyen Arınç, bu düzenleme ile yaz saati uygulamasının yılın tamamında uygulanmasının öngörüldüğünü ifade etti. Arınç, taslak üzerinde çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı hakkında bilgi verildiğini vurgulayan Arınç, bu konudaki çalışmanın ilgili bakanlar tarafından birlikte sürdürüleceğini belirtti.

Tabiatın ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde sunum yapıldığını kaydeden Arınç, 35 maddelik tasarıyla AB mevzuatına uyumlu olarak uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan taahhütlerin yerine getirildiği önemli bir taslak olduğunu belirtti.

'GÖRÜNTÜLER HERKESİ ÜZDÜ '

Arınç, Meclis 'te yaşanan kavgaya da değindi. Görüntülerin tatsız olduğunu ve herkesi üzdüğünü kaydeden Arınç, “Ama bu tatsız görüntülere, kavgalara, münakaşalara, hakarete varacak ithamlara ne TBMM müstahaktır ne Türk milleti bunları görmekten memnundur. Suçluyu arayabilirsiniz görüntülere bakarak, şunlar başlatmıştır, bunlar da alevlendirmiştir diyebilirsiniz ama ne olursa olsun bu görüntüler Meclisimize, milletvekillerimize yakışmıyor.” diye konuştu. 11 gündür, 12 yıllık kesintili eğitim üzerinden münakaşaların devam ettiğini söyleyen Arınç, şunları söyledi:

'CHP 90 KÜSUR SAAT KONUŞTU '
“Peki bu münakaşalar sırasında muhalefet partisi olarak CHP kaç saat konuşmuştur? 90 küsur saat. AK Parti ne kadar konuşmuştur? 3-4 saat... Kabadayı edasıyla, külhanbeyi edasıyla bağırarak, çağırarak Milli Eğitim Komisyonu'nun üyesi olmayanları getirerek, 'Ben de 12 saat, 24 saat konuşacağım iddiasıyla komisyon çalışmalarını kilitlemeye çalışan CHP'dir. Bundan sadece üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yapılanların konuyla ilgisi yoktur, adeta bir kabadayılıktır, meydan okumadır. Komisyondan da geçmiştir. Bugüne kadarki komisyon teamüllerine uygun geçmiştir. Men dakka dukka diye bir şey söylenmişti. Siz öyle yaparsanız, AK Partili milletvekilleri gelirler, sıraları doldururular, konuşma sıralarını alırlar. Hiç şikayet etme durumunda değiller.”

MİT'ÇİLERİN SORUŞTURULMASINDA SÖZ BAŞBAKAN'IN

Aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu 5 ismin ifade vermesi için İstanbul Özel Yetkili Savcılık tarafından Başbakan Erdoğan'dan istenen izin konusu da Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gündeme yansıdı. Arınç, konunun toplantıda görüşülmediğini vurgularken, bu konudaki kararın Başbakan Erdoğan'a ait olduğunun altını çizdi.

DAVUTOĞLU, SURİYE BRİFİNGİ VERDİ

Toplantıda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye'deki gelişmeler ve Kofi Annan'la görüşmesi konusunda brifing verdiğini belirten Arınç, “Esasen, Suriye üzerinde yeni gelişmelerin, sayın Kofi Annan'ın gösterdiği çabalar ekseninde ve Suriye Halkının Dostları Grubu'nun, Mart ayının sonuna doğru İstanbul'da toplanacak olmasıyla ilgili bazı bilgiler sunulmuştur.'' ifadelerini kullandı.