Kalkavan: Türkiye’nin Geleceği İhracat ve Deniz Yolunda

Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Armatör İhsan Kalkavan, Türkiye’nin geleceğinin ihracat ve deniz yolunda olduğunu belirtti.

Kalkavan, İskenderun Limanı'nın da konteyner taşımacılığı ve Ortadoğu'ya yakınlığı ile Mersin Limanı gibi güçleneceğini ve bölgede sadece demir çelik sektörü değil, deniz taşımacılığına paralel olarak hızla gelişeceğini söyledi.

Hatay 'ın İskenderun ilçesinde çocukluğunu geçiren Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Armatör İhsan Kalkavan, iş adamları ile deneyimlerini paylaştı. Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) organizasyonu ile Mustafa Kemal Ünivesitesi 'ne bağlı Yazıcı Konservatuarı'nda düzenlenen 'İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor ' konulu konferans yoğun katılımla gerçekleşti.

Konferans öncesi ilk olarak söz alan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, iş adamlarının girişimlerinin çok önemli olduğunu, genç girişimcilerin cesur yatırımları ile bölgede istihdam sağladığını ifade etti. Karasayar, 'Ülkemiz, dünya milletleri arasında ekonomik ve siyasi istikrar açısından gıpta ile bakılan bir ülke. Burada gençlerimize ve iş adamlarımıza büyük görevler düşüyor. Sizlerin yaptığı bu cesur girişimcilik ruhu ile el birliği ile beyin gücümüzü de enerjimizin içerisine katarak güzel ülkemizin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan KİSİAD Başkanı Tamer Eker, dünyanın küçük bir köye döndüğü günümüzde, deniz yolu taşımacılığının uluslararası olmazsa olmaz teşebbüsü olduğunu kaydetti. Son yapılan yatırımlarla birlikte bölgenin yeni bir vizyon daha kazandığına işaret eden Eker, 'İskenderun Limanı'nın özelleşmesiyle limana kurulacak konteyner terminali sayesinde İskenderun Limanı bölgenin en önemli limanı ve ticaret merkezi haline dönüşecektir. İş adamları olarak istihdama ve yatırımlara ağırlık veriyoruz. Hükümetin istikrarı ile bu yatırımların arkası de beraberinde gelmektedir.” diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye 'nin en büyük deniz filolarına sahip olan Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Armatör İhsan Kalkavan, deneyimlerini İskenderun iş dünyası ile paylaştı. Doğup büyüdüğü şehir olan İskenderun'u çok sevdiğini söyleyen Kalkavan, iş adamlarına hemşehrilerim diye hitap etti. Türkiye 'nin geleceğinin ihracat ve deniz yolunda olduğuna vurgu yapan Kalkavan, İskenderun ziyareti kapsamında Türkiye 'nin denizcilik sektöründe önde gelen güçlü firmalardan Limak firması tarafından işletme hakkı alınan İskenderun ekonomisinin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Kalkavan, İskenderun Limanı'nın konteyner taşımacılığı ve Ortadoğuya yakınlığı ile Mersin Limanı gibi güçleneceğini ve bölgede sadece demir çelik sektörü değil, deniz taşımacılığına paralel olarak hızla gelişeceğini söyledi. İş adamının yanı sıra bir baba olarak iş adamlarına tavsiyelerde bulunan Kalkavan, “Çocuklarınıza güvenin, onlara işinizi teslim edin. Onlar, işinize sizler kadar sahiplenecektir. Güven ve inançla birlikte başarı da beraberinde gelecektir.” diye ifade etti.

Kalkavan konuşmasının sonunda spora da değinerek, Beşiktaş sevdalısı olduğunu, gemilerinde beşiktaş ismi yazdığını belirterek, “Beşiktaş sevdalısıyım ama hizmete aşık bir insanım. Kamuoyunda hizmet Fenerbahçyi eledi gibi ifadeler duyuyoruz. Beşiktaş sevdalısıyım ama hizmete aşık bir insanım.” demesi ile salonu dolduranlar Kalkavanı ayakta alkışladı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen konferans sonunda, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İhsan Kalkavan 'a plaket takdim ederken, konferansa davetli olarak katılan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş 'ın oğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, derneğe katkı veren iş adamlarına plaket takdim etti. Denktaş, iş adamı Kalvakan 'a, Beşiktaşlı olması sebebiyle sürpriz olarak bir plaket takdim edince Kalkavan duygulandı.

KİSİAD 'ın düzenlemiş olduğu 'İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor ' adlı konferansa AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş 'ın oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve davetli topluluğu katıldı.