Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 2011 yılında yapılan Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi kapsamında Türkiye'nin 10 farklı ilinde görev yapan yerel medya mensupları Belçika ve İngiltere ziyaretinde bulundu.

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 5 Mart 2012 tarihinde Brüksel ziyareti ile başlayan proje kapsamında gazeteciler, AB Parlamentosunu ziyaret ederek burada AB çalışmaları hakkında bilgi aldı. Brüksel'de bulunan Türkiye Daimi Temsilciliği binasında AB Bakanı Egemen Bağış ile de bir araya gelen yerel medya mensupları daha sonra İngiltere'nin başkenti Londra'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi kapsamında yerel medya mensupları Londra'da ilk olarak BBC Türkçe Servisini ziyaret ederek, buradaki çalışmalar konusunda BBC Türkçe Servisi Editörü Murat Nişancıoğlu'ndan bilgiler aldı. Nişancıoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada BBC Dünya Servisinin çalışmaları, habercilik anlayışı ve BBC Türkçe Servisinin gerçekleştirdiği projeler konusunda bilgiler verdi.

Yerel Medya Mensupları daha sonra ise Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile bir araya geldi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Türkiye AB ilişkilerindeki mevcut durumu yerel medya mensuplarına aktardı. Büyükelçi Çeviköz, ''Avrupa Birliği sürecine ilişkin Türk halkının AB konusunda hevesinin korunması noktası yerel medya mensuplarına büyük görevler düşüyor. Çünkü AB bir çağdaşlaşma projesidir. Türkiye'nin Avrupa Birliği süreci her iki taraf içinde bir kazan kazan ilişkisidir.''diye konuştu.Ayrıca gazetecilerin sorularını cevaplayan Büyükelçi Çeviköz AB'de yaşanan ekonomik krizden söz ederek Avrupa Birliği krizlerden hep güçlenerek çıkmıştır. Ama şuan yaşamış olduğu krizin önceki yaşamış olduğu krizlerden temel farkının yapısal olmasından kaynaklandığını belirterek bu krizin çok çabuk geçmeyeceğinin altını çizdi.Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz daha sonra yerel medya mensuplarıyla bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk yerel medya mensupları son olarak İngiltere Dış İşleri Bakanlığı binasını ziyaret ederek burada Türkiye masası yetkililerinden AB ile ilgili çeşitli bilgiler aldılar. Burada yerel medya mensupları İngiltere'nin AB yolunda ki Türkiye'ye bakış açısının nasıl olduğunu, Türkiye'den AB'nin ne gibi beklentileri olduğu gibi sorularına yanıt bulma şansı buldular.Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türk Yerel Medyası AB yolunda projesi kapsamında Türkiye'den yerel medya mensupları olarak Belçika ve İngiltere çalışma ziyaretine Nevşehir, Sivas, Erzurum, Şanlıurfa, Adana, İstanbul, Malatya, Muğla, Sinop, Manisa'dan Ümit Kahyaoğlu, Coşkun Sağlamdin, Feridun Fazıl Özsoy, Erkan Açıkgöz, Yaren Daşdemir Yaylak, Esra Aksu, Ömer Pınar, Hakan Özen, Erol Dolu, Levent Açıkgöz katıldı.
Kaynak: İHA