Milletvekili Fatih Çiftci'den Etso'ya Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti.

Milletvekili Fatih Çiftci'den Etso'ya Ziyaret
  ETSO Başkanı Abdulkadir Aslan`dan esnafın sorunlarını dinleyen milletvekili Çiftci, sıkıntılarla yakından ilgilendiğini, sorunların bu hafta sonu mutlaka ortadan kaldırılacağını belirterek, 'Esnafımızın yaşadığı sorunlar sonuçlanma aşamasına gelmiştir. Sorunlar kamu bankalarından sorumlu Başbakan Yardımcısına sunuldu. Şu anda biz oradan bir sonuç bekliyoruz. Cumartesi günü 3 milletvekili Van`a geldik. Orada da aynı sorunlar bize ifade edildi. Biz bunun üzerine Başbakanımıza üç milletvekili olarak bilgiverdik. Kamu banka temsilcilerinin deprem bölgesine geldiklerini ancak şu ana kadar bir sonuç alınmadığını belirttik. Van`da esnafın, işadamının, daha fazla insanın kredi için müracaat ettiğini ancak 7 bin 700 kişinin başvurusunun onaylandığını, bankalardan şu ana kadar kredi alanların sayısının ise çok az olduğunu duyuyoruz. Bunun çok büyük sorun olduğunu, esnafın gerek hükümetimize gerekse bizlere siteminin olduğunu biliyoruz. Bunun kısa sürede çözülmesi için de 3 milletvekili olarak anında Başbakanımızakonuyu bildirdik. Bu hafta içinde Allah nasip ederse bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Bizler esnafın ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Esnafın ne kadar sıkıntılı olduğunu, devletin her kademesinde ve bakanların karşısında söyledik 'dedi.

İktidarın deprem sonrasında Van`a, Erciş`e büyük yardımlarda bulunduğunu da anımsatan Çiftci, 'Sizin bize anlattıklarınızı bire bir yetkili mercilere söylüyoruz. Vatandaşımıza, esnafımıza hükümet çok büyük yatırımlar yaptı, çok büyük hizmetler verdi ve vermektedir. Van`a da Erciş`e de. Yani o kadar büyük rakamlar harcandı. Sadece elektriğe harcanan rakam eski para ile günlük 1 trilyon 100 milyar liradır. 15 gün öncesine kadar TEDAŞ`ın Van Valiliğine gönderdiği borç eski para ile 87 trilyon liradır. Şuana kadar hükümetin Van`a aktardığı para 2 katrilyon 780 trilyona çıkmıştır. Bunlar çok büyük ramaklardır 'şeklinde konuştu.

Milletvekili Fatih Çiftci`nin ziyaretine Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Kocapınar Belediye Başkanı Mehmet Güney ile AK Parti Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin de eşlik etti.  
Kaynak: İHA