Depremi Tiyatro İle Sahneye Yansıttılar

Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu çocuklara yönelik sahnelediği oyunla 'deprem gerçeğini' kendi penceresinden ele aldı.

Depremi Tiyatro İle Sahneye Yansıttılar
  Her hafta pazar günleri ücretsiz sahnelenen oyunlar ile takdirini kazanan Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu, `deprem gerçeğini` çocuklara tiyatro oyunu ile aktarıp bilgilerinin pekişmesini sağlayor. Tiyatro Evi oyuncularının sahneledği oyunda deprem anında yapılması gerekenler birebir gösterilerek sunuluyor.

Sahnelenecek oyunun provaları aşamasında oyunculara deprem anında yapılması gerekenleri bire bir tatbikatlı olarak anlatan tiyatroda, Bursa Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü personeli oyuna büyük destek verdi. Tiyatro oyunu, 5 Şubat ile 5 Mart 2012 tarihleri arasında her pazar saat:14.00 da ücretsiz olarak sahnelenecek. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin 'Doğal afetlere kayıtsız kalamayız. Olmasını temenni etmediğimiz deprem gerçeği ile karşılaştığımızda neler yapılması gerektiğini minik yavrularımıza sahnede tiyatro oyunu içinde sunuyoruz. Görsel eğitimin önemi düşünüldüğünde miniklerin sahnede deprem gerçeğini birebir izleyerek görmeleri, deprem anında yapılması gerekenlerin zihinlerinde kalmasını sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı,umudumuz,yarınlarımız yavrularımızın bu konudaki eğitimine bir nebzede olsa katkı sağlayabilirsek ne mutlu bizlere 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA