Sorumluluk Değeri, YİBO Öğrencilerine Anlatıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi(EDEP) kapsamında bu ayın konusu olan "Sorumluluk Değeri", Vali Hakkı Teke Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda anlatıldı.

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sayın Hamdi Pehlivan, Vali Hakkı Teke YİBO 'da yapılan programda öğrencilere sorumluluk değeri konusunda bilgi verdi.

Konuşmasında aile yapısının çok önemli olduğunu dile getiren Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, toplumun ailelerin birleşmesiyle oluştuğuna dikkatleri çekti.Erkan, toplumun kılcal damarlarına kadar inmenin toplumla iç içe yaşayan insanların çevrelerinde olan olaylara duyarlı olmalarıyla mümkün olduğunu söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hamdi Pehlivan da yaptığı konuşmada, Karaman Valisi Süleyman Kahraman 'ın 'Kapısı çalınmadık fakir, doyurulmayan aç, ısıtılmayan ev kalmayıncaya kadar çalışmamız gerekiyor ' sözünü öğrencilerle paylaştı. Pehlivan, vakfın üstlendiği görevler ve çalışma alanı hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevapladı.

Vali Hakkı Teke YİBO Müdürü Hasan Aksu, Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilerden çevrelerinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli bireylerin durumunu incelemelerini ve bir rapor haline getirmelerini istediklerini belirterek hayatın içinde yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.