HİTİTSİAD Sudan'la Ticaret Köprüsü Kurdu

Çorum Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) Sudan'a düzenlediği iş gezisinden döndü.

KOSGEB destekli düzenlenen gezide yeni yatırımların sözleri alındı.

Dernekten yapılan açıklamada, programın ilk gününde Ticaret Müşaviri M. Alaaddin Ulucak ve Müslüman Arab İşadamları Federasyonu Genel Sekreteri Musa Gürel, Çorumlu iş adamlarına Sudan hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.


HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dernek olarak yeni projeleri olduğunu belirtti. Sudan'da yeni yatırımlar için bir çizelge oluşturduklarının altını çizen Benli, Çorum'daki iş adamlarına faydalı olacak çeşitli faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.

Benli, iş dünyasının hızla geliştiğini belirterek, gelişen ve değişen dünyada kendilerinin de bir yol haritası çizdiklerini aktardı. Benli, şöyle dedi: 'Çorum ekonomisine katkı amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Sudan'la ciddi anlamda yeni projeler yapacağız. Burada benim en önemli konulardan birisi olarak gördüğüm Türk gönüllü iş adamlarının kurmuş olduğu okullar sayesinde, biz burada çok rahat hareket etme imkanı buluyoruz. Bu insanlar sayesinde yeni kapılar açılıyor. İş gezilerimiz tüm hızıyla yeni vizyonlar kazanarak devam ediyor. Biz bakış açımıza artık Sudan'ı da ekledik. Sudan, bizim için bu açıdan çok önemlidir. ' dedi.

Benli, sanayisi ile adından söz ettiren Çorumlu iş adamlarına yeni yatırım fırsatları sunduklarını kaydetti. Benli, geziler sayesinde Çorumlu iş adamlarının birçok ülkede yatırım yaptığını ve ticaret bağlantıları kurduğunu sözlerine ekledi.