Bakanlar, Kayseri İçin Erciyes'te Bir Araya Geliyor

"2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Arama" konferansı", Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER) işbirliği ile 18-19 Şubat tarihleri arasında Erciyes Kış Merkezi'nde yapılacak.

Bakanlar, Kayseri İçin Erciyes'te Bir Araya Geliyor
Konferansa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katılıyor.
'2023 Türkiye Vizyonu'nda Kayseri Turizmi ' konulu Erciyes Buluşmaları Arama Konferansı ile ilgili bilgi veren KAYSERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Haskebabçı, dernek olarak büyük önem verdikleri Erciyes Buluşmaları projesinin bu hafta sonu hayata geçeceğini bildirdi. '2023 Türkiye Vizyonu'nda Kayseri Turizmi Arama ' konferansının, 18-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Erciyes Kış Merkezi'nde yapılacağını aktaran Haskebapçı, konferansa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılacağını ifade etti. Haskebabçı, 'Biz Erciyes'in gerçek bir kongre turizmi merkezi olacağını düşünüyoruz ve bu yönde ilk adımı atıyoruz. Amacımız her yıl Erciyes'te sanayi, teknoloji ve turizm gibi Kayseri ile ilgili önemli bir konuyu, konunun tarafları ile ele almak. Erciyes, neden Davos olmasın- Biz bunun için Erciyes'in bir eksiği olmadığını düşünüyoruz ' dedi. Konferans kapsamında yapılacak açılışın ardından düzenlenecek 'Kayseri Turizmi Paneli ' ile birlikte kış turizmi, kültür turizmi ve sağlık turizmi çalıştayları düzenleneceğini kaydeden Haskebapçı, konferansa ilgili bakanlık yetkililerinin yanı sıra, başta Türsab olmak üzere turizm sektörü temsilcilerinden de katılacağını bildirdi.

'KAYSERİ, AVRUPA'NIN SAYILI KIŞ MERKEZLERİNDEN BİRİSİ OLACAK '

Erciyes Turizm Master Planı'nın altyapısının tamamlanması ile beraber, Kayseri'nin Avrupa'nın sayılı kış merkezlerinden birine sahip olacağını dile getiren Aydın Haskebabçı, bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Haskebabçı, şunları kaydetti: 'Kayseri'nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesini sağlamak adına şehrimizin dinamiklerini bir araya getirecek zemini sağlayacak fikir toplantılarının bizim açımızdan en önemlisini gerçekleştirmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Bunlardan en önemlisi de Erciyes Buluşmaları adı altında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz arama konferanslarıdır. Birincisini 18-19 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz çalışmada, Kayseri turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi ve sağlık turizmi gibi çalışma gruplarıyla detaylıca ele almayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ise '2023 Türkiye Ufkunda Kayseri' başlığı ile Kayseri'de sanayi, ticaret ve şehirleşme gibi konuları akademik seviyede masaya yatırmayı hedefliyoruz. Dernek olarak biz Büyükşehir Belediyemizin ciddi yatırım yaptığı Erciyes Kış Turizm Merkezi heyecanını paylaşıyoruz ve tüm hemşehrilerimizi bu yıl Erciyes'e davet ediyoruz. Erciyes neden bir Davos olmasın- Kayseri'nin bu konuda hiçbir eksiği olmadığını düşünüyoruz. '

Haskebabçı, Erciyes Buluşmaları ismi ile düzenlenecek toplantıların Erciyes'teki yapılacak Kültür ve Kongre Merkezi'nin tamamlanması ile daha da hızlanacağını ve bu toplantıların yılda birkaç kez tekrarlanacağını söyledi. Kış-doğa, kültür ve sağlık turizmi olmak üzere 3 ayrı çalıştaya, Ankara ve Kayseri'den 100'e yakın ismin katılacağı, Erciyes Üniversitesi'nden konu ile yakından ilgili 5 profesörün moderatör olarak görev alacağı konferansa, Ankara ve İstanbul'dan çok sayıda gazetecinin de davet edildiğini bildiren Haskebapçı, 'Turizmci Vural Öger, TÜRSAB Başkan Danışmanı Alper Maçkan, Jeotermal Enerji Vakfı Başkanı M. Ali Doğan gibi çok sayıda isim konferansa konuşmacı olarak katılacak. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığından üst düzey yönetici ve uzmanlar, Kayseri turizmi üzerine sunumlar yapacaklar. Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yetkili isimler, Kayak Federasyonu yetkilileri ve turizmciler de konferansımıza katılıyor. Bu arama konferansı Erciyes'te düzenlenecek kongre turizmi çalışmaları için de büyük önem taşıyor. İleride bu toplantıları Erciyes'te inşaatına başlanan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapmayı planlıyoruz. ' diye konuştu.