Sudan’da Sezai Karakoç’un Şiiri ve Göğebakan’ın Şarkısı Finalde

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'nin organize ettiği Sudan İş Formu'na katılan HÜRSİAD üyeleri, bu ülkedeki Türkçe Olimpiyatları Finali’ni izledi.

Sudan’da Sezai Karakoç’un Şiiri ve Göğebakan’ın Şarkısı Finalde
Murat Göğebakan 'ın 'Ayyüzlüm ' isimli şarkısını seslendiren Ammar Murtada Murat ile Sezai Karakoç 'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine ' adlı şiirini okuyan Ala Osman finale adını yazdırdı.

Türkçe Olimpiyatları Sudan Finali, Uluslararası Afrika Üniversitesi 'nin konferans salonunda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı 'nın okunmasıyla başlayan final programında, öğrenciler, hünerlerini sergilemek için adeta birbirleriyle yarıştı. Üveys Abdurrahman isimli öğrenci 'Arguvanım ' türküsüyle katılımcıları coştururken, Roman havası oynayan Esra Muhammed sempatik hareketleriyle ilgi çekti. Çekişmeli geçen final yarışmasında Murat Göğebakan 'ın 'Ayyüzlüm ' isimli şarkısını seslendiren Ammar Murtada Murat ile Sezai Karakoç 'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine ' adlı şiirini okuyan Ala Osman ipi göğüsledi.

Hartum Türkiye Büyükelçisi Erdoğan Kök ile Çorum ve Gaziantep 'ten gelen işadamları ve misafirler de programa renk kattı. Final gecesinin sonunda farklı ülke bayraklarıyla şenlenen sahnede Türkiye ve Sudan bayrağını dalgalandıran Büyükelçi Erdoğan Kök, Türkçe Olimpiyatları 'nın ününün tüm dünyaya ulaştığını belirtti. Kök, “Olimpiyatlar artık dünyada marka haline geldi ve çok ciddi yarışmacılar var. Bu yıl inşallah Sudan 'daki Türk okulları birinci olur.” dedi.
HÜRSİAD üyesi işadamlarından Abdulhakim Yener de organizasyondan dolayı çok mutlu olduklarını ve göğüslerinin kabardığını ifade etti. Yener, “Daha önce de olimpiyatları izlemiştim, ancak yurt dışında izlemek, bayrağımızın dalgalandığını görmek, İstiklal Marşımızın buralarda da heyecanla okunduğunu görmek bizi ayrıca mutlu etti.” şeklinde konuştu.