Kosova'da Yolsuzluğa Karşı 'sıfır Tolarans'

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından organize edilen Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Kurulu'nun ilk toplantısında, yolsuzluğa karşı sıfır tolerans gösterileceği belirtildi.

Kosova'da Yolsuzluğa Karşı 'sıfır Tolarans'
Yolsuzlukların Kosova'nın dünyadaki imajına gölge düşürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Jahjaga, toplantıda yaptığı konuşmada, 'Yolsuzluklar, Kosova'da demokratik süreçlerin gerilemesine neden olmakta ve Avrupa-Atlantik oluşumlarına katılımını engellemektedir ' ifadesini kullandı. Kurulun üyelerini ve kuruluş amaçları ile misyonunu özel bir karar ile belirlediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Jahjaga, 'Burada hepimiz yolsuzluklara karşı etkili mücadelenin verilmesini sağlayacak kısa ve uzun vadelipolitikaların belirlenmesi ile çözümlerin üretilmesine katkı sağlayacağız ' dedi.

İcra niteliği taşımayan Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Kurulu'nun üyelerinin, başında bulundukları kurumlarda icra görevleri olduğunu belirten Jahjaga, bu kurulun, yolsuzlukla mücadelede diğer mekanizmalar karşısında ihtiyaç duyulan bir encümen olduğunu söyledi.

Toplantıda, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Bakanlar ile devlet kurumları temsilcileri, AB Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar, ABD Büyükelçisi Dell, AB ile diğer ülkelerin büyükelçileri katıldı.
Kaynak: İHA