Kar Nedeniyle Mahsur Kalan Yaşlı Çift İkinci Kez Kurtarıldı

Zonguldak'ta ikinci kez hastalanan ve kar nedeniyle evlerinde mahsur alan çiftin yardımına yine karla mücadele ve sağlık ekipleri yetişti.

Bu yılın Ocak ayının son haftasında bastıran kar yağışlarında hastalanan yaşlı çift, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ve 112 paletli ambulansı ile yürütülen çalışma ile hastaneye kaldırılabilmişti. Tedavisinin ardından taburcu edilen Yazgan çifti, Zonguldak'ın Sivriler beldesi Gücükgüney Mahallesindeki evlerine geri döndü. Şubat ayında yeniden bastıran karla evlerine mahkum kalan çiftten Nazif Yazgan'ın ayağı şişti ve morarma oluştu. Eşi Hacer Yazgan'ın da artan ağrıları üzerine köylüler, GücükGüney Mahallesi Camii imamı Şevket Abacı'ya haber verdi. İmam Abacı da, 112 ambulansını arayarak yardım istedi. Yola çıkan ekipler, yoğun kar nedeniyle beldeye kadar gelebildi. İmam Abacı, bu kez Sivriler Belediyesi karla mücadele ekiplerini arayarak, yolun temizlenmesini istedi. Hasta çiftin evinin önüne kadar gelen karla mücadele ekiplerinin yolu açmasının ardından sağlık ekipleri gelerek hasta çiftin imdadına yetişti. Çiftin evinde ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, Nazif ve Hacer Yazgan'ıbattaniyeye sarıp sedyeye koydu. Sağlık ekipleri ve görevliler, çifti sırayla ambulansa bindirdi. Ekiplerin hastaya ulaşması ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi

Evlerinde yalnız yaşayan Nazif Yazgan ve eşi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaynak: İHA