'33 Gündür Sevk Bekliyoruz' İddiası

Kırşehir'de karbonmonoksit gazından zehirlenmesinin ardından felç kaldığı iddia edilen şahsın ailesi, 33 gündür oğullarının tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesini beklediklerini savundu.

'33 Gündür Sevk Bekliyoruz' İddiası
Alınan bilgiye göre, TIR şoförü Tayfun Demir (29), yaklaşık 1 ay önce İskenderun'dan aldığı yükü Kırşehir'deki lastik fabrikasına getirdi. Yükü indirmek için fabrikaya geldiğinde beklerken uyuyan Tayfun Demir, aracın ısıtıcısından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Arkadaşları tarafından TIR'ın camları kırılarak dışarı çıkarılan Demir, ambulansla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta, burada yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı.

Şoförün Şereflikoçhisar'da ikamet eden ailesi, aldıkları haber sonrasında hemen Kırşehir'e geldiler. Yoğun bakım ünitesindeki bekleyişlerinin 33'üncü gününde bir açıklama yapan Baba Osman Demir (53), Kırşehir'deki doktor ve hastane personeline teşekkür ederek, ' Burada yapılacak bir şey kalmadığını biliyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Oğlum, TIR'ın içerisindeki ısıtıcı cihazdan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Kırşehir'de gerekli müdahale yapıldı. Doktorlara teşekkür ediyorum. 33 gün oldu.Burada yapılan müdahale sonrasında yapılacak başka bir şey kalmadığı söylendi. Beyin ve Rehabilitasyon Merkezi olan bir hastaneye sevk gerekiyor. Yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Oğlumuz günden güne gözümüzün önünde eriyor. Sağlık Bakanı'ndan, Cumhurbaşkanı'nda ve Başbakan'dan yardım istiyoruz. Ben 53 yaşındayım Bağ-Kur emeklisiyim. Hiçbir gelirim yok. Yardım bekliyorum. Benim çocuğum eriyor mahvoluyor. Ankara'da çalmadık kapı bırakmadık. 'Sıraya koyduk, bekleyin' diyorlar. Sırayı beklersek,çocuğumuz cenazesini alacağız. Torunum soruyor, 'babam nerede' diye; 'uzak yola gitti, gelecek' diyoruz. Ben ne diyeyim el kadar çocuğa! Önce Allah'tan, sonra da tüm yetkililerden yardım bekliyoruz ' dedi

Hastane yetkilileri, hastanın durumunun stabil olduğunu ve yapılan sevk girişimlerinden sonuç almaya çalıştıklarını belirttiler.
Kaynak: İHA