Rusya’da Son Anket: Putin Oylarını Yüzde 53,3’e Çıkardı

Rusya’da 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde favori adaylardan Başbakan Vladimir Putin’e destek artmaya devam ediyor.

Rusya’da Son Anket: Putin Oylarını Yüzde 53,3’e Çıkardı
Ocak başında yüzde 48 ' lere inen Putin ' in oyları, Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi VTsIOM ' un 3-4 Şubat ' ta yaptığı son ankette yüzde 53,3 ' e yükseldi. Putin ' in ilk turda yüzde 50 ' nin üzerinde oy alarak başkan seçilmesi bekleniyor.

“Bu pazar seçim olsa kime oy verirdiniz?” sorusuna Rus seçmenin yüzde 10,3 ' ü Komunist Parti lideri Genadi Zyuganov cevabını verdi. Ankete göre aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski ise yüzde 8,2 destek bulabilirken, Adaletli Rusya Başkanı Sergey Mironov ' un oyları yüzde 3,3 ' e düştü. Seçimlere parlamento dışından katılan bağımsız aday Rus milyarder Mihail Prohorov ise hızlı kampanya çalışmaları ile oylarını yüzde 1 ' lerden yüzde 4,6 ' ya kadar çıkardı.

VTsIOM ' un anketine göre Rusya Başbakanına destek tüm gelir seviyesinden gelirken, milyarder Prohorov ' un oyları gelir seviyesi arttıkça yüzde 8 ' lere kadar yükseliyor.

Rusya ' nın iki önemli kenti Moskova ve St. Petersburg ' da da sınırı aşan Putin yüzde 51 destek bulurken, Jiirnovski iki kentte yüzde 15 ve Zyuganov da yüzde 13 oy aldı. Putin ' e küçük bölge ve çevre illerde destek ise yüzde 59 ' lara kadar çıkıyor.

VTsIOM ' un Rusya ' nın 138 ayrı yerleşim biriminde 1600 seçmenle görüşülerek yaptığı ankette hata payı yüzde 3,4 olarak açıklandı.