Öğrenciler Yarıyıl Tatilini Dil Öğrenerek Değerlendirdi

Kayseri’de öğrenciler, yarıyıl tatilini Özel Kılıçaslan Liseleri’nin Yabancı Dil Kış Okulu'nda dil öğrenerek değerlendirdi.

Kursa katılan öğrenciler, yabancı dil seviyelerini yükseltme imkânı bulurken, başlangıç seviyesinde pratik Rusça da öğrendi.

Öğrenciler Kış Okulu'nun sona ermesiyle gerçekleştirilen bir törenle sertifikalarını ve başarı belgelerini okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin ellerinden aldı. 9. ve 10. sınıftan 60 öğrencinin katıldığı Kış Okulu'nda her gün 6 saat İngilizce, Almanca ve Rusça eğitim verilirken, öğleden sonraları da uygulamaya yönelik sosyal ve sportif etkinlikler düzenlendi. Özellikle Cambridge Üniversitesi'nin yıl içinde yaptığı sınavlara hazırlanan öğrencilerin bilgi ve dil becerilerini artırmak amacıyla tercih ettikleri kış okulunda katılımcı öğrencilerin büyük çoğunluğu okulda öğrendikleri İngilizce ve Almancanın yanı sıra pratik Rusça öğrenme imkânı da buldu.

Yarıyıl tatilini dil eğitimine ayıran öğrencilerden Ali Yılmaz, “Burada hem bilgilerimizi tazelemiş olduk, hem de eğlenme fırsatı yakaladık. Özellikle Rusçaya meraklı arkadaşlarımızla başlangıç seviyesinde Rusça öğrendik. Öğrendiklerimizi yaz okuluyla da pekiştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Gelişen dünyada yabancı dil bilmenin öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten Kılıçaslan Liseleri Yabancı Diller Bölüm Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu da bu tür ders dışı etkinliklerle öğrencilere yıl içerisinde öğrendikleri yabancı dilleri pratiğe dökme imkânı sunduklarını söyledi.

Köseoğlu, “8 öğretmenimizin ders verdiği kış okuluna 60 öğrenci katıldı. İlgilerinden ve fedakârlıklarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.