Yeni Evlenen Çiftlere Mutlu Evliliğin Sırları Anlatıldı

Çorum Lokman Hekim Derneği, artan boşanmaları önlemek amacı başlattığı proje kapsamında çiftlere mutlu evliliğin sırlarını anlattı.

' Mutlu Evliliğin Sırları' isimli projeyi hayata geçiren dernek, ilde yeni evlenen çiftleri belirleyerek mutlu olmanın ve birlikte yaşamanın gereklerini anlatıyor. Her Cumartesi farklı bir gurupla ilgilenen dernek, eşler arası diyalog sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, eşlerin birbirine karşı sorumlulukları gibi pek çok konuda eğitim veriyor. Lokman Hekim Derneği Başkanı Arif Yurt, yeni evlenen çiftlere verilen bu eğitimler sayesinde öğrendiklerini, eğitimlerin kendilerine farkındalık kattığını ve evlilik konusunda daha bilinçli olduklarını söyledi.

Yurt, "Günümüzde maalesef boşanmalar hızla artmaktadır. Bu boşanmaların sonucunda yıkılan yuvalar, cinnet getiren eşler ve en önemlisi de mutsuz ve gelecekten beklentisi olmayan, toplumdan kopuk, yuva kurmaktan ve evlilikten korkar hale gelen çocuklar olarak karşımıza çıkmaktadır.'' dedi.

Güçlü bir toplumun temeli olan sağlam bir aile yapısını oluşturulması ve korunması gerektiğini söyleyen Yurt, ''Biz dernek olarak aile bilincini, eşler arası sevgiyi ve saygıyı, karşısındaki insana insan olduğu hürmet göstermesi gerektiği konusunda eğer bir insan eğitebiliyorsak ve aile yapısının korunmasına zerre miktarı katkıda bulunabiliyorsak bundan mutluluk duyarız.'' diye konuştu.