Başkan Tuna’nın ‘Mevlana Haftası’ Mesajı

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Hz.Mevlana’yı rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Mevlana’yı sevmek, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir” dedi.

2-9 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Mevlana Haftası’ dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Başkan Tuna, Hz. Mevlana’nın insanlığa verdiği en büyük mesajın birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, “Hz. Mevlana’yı rahmet ve minnetle anıyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rumi bütün dünyada tanınan, sevilen ve benimsenen bir gönül sultanıdır. Mevlana’yı sevmek, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir. Onun tüm insanlığa bıraktığı en büyük miras ise insan sevgisine ve hoşgörüye dayalı bir hayat anlayışını bizlere benimsetmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Hz. Mevlana’nın “Ne olursan ol yine gel” mesajı bu sevgi ve hoşgörünün en büyük göstergesi olduğuna vurgu yapan Tuna, “Bu duygu ve düşüncelerle Hz. Mevlana´nın 739. Vuslat yıldönümünün, millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA