Lüks Fransız Malları İstanbul'da Görücüye Çıkacak (özel)

Fransa’nın 75 lüks markası 16-22 Ocak tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek “Modernite ve Fransız Lüksü” başlıklı festivalde görücüye çıkacak.

Fransız markalarını bünyesinde bulunduran “Comite Colbert” birliğinin 2010’da Dubai’de ve 2011’de Beyrut’ta düzenlediği festivale bu kez Nişantaşı ve İstinye Park ev sahipliği yapacak.Cihan Haber Ajansı’na konuşan Comite Colbert CEO’su Elisabeth Ponsolle des Portes, İstanbul’u tercih etmelerinde, son dönemde Türkiye’deki ekonomik yükselişin etkili olduğunu söyledi.

Avrupa’yı etkisi altına alan ekonomik krize karşı Türk hükümetinin attığı adımları çok yararlı bulduğunu belirten Portes, “Türk ekonomisinin gelişimi etkileyici.” diye konuştu.

Türk müşterilerin yanı sıra Ortadoğu ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden zenginlerin de lüks alışveriş için tercihlerinin İstanbul olduğuna dikkat çeken Ponsolle des Portes “İstanbul bölgesel bir başkent haline geldi.” dedi.

İstanbul’da düzenlenecek festivalin açılışını Fransız Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq’in yapacağını kaydeden Portes, Türk yetkililerin de açılışta yer almasını umduklarını söyledi.

Bir haftalık festival süresince birçok etkinlik düzenleneceğinin de altını çizen Portes, İstanbul Modern Müzesi’nde “Modernlik, Fransa ve Türkiye’den Manzaralar” başlıklı sergi gerçekleştirileceğini belirtti.

Fransız ve Türk sanatçıların eserlerinin yer alacağı sergi, 16 Mayıs’a kadar İstanbulluların ziyaretine açık olacak.“Ocak ayında Fransız rüzgarı boğazın üzerinde esecek.” diye konuşan Portes, festivalin Türkiye-Fransa ilişkilerine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Portes, festivalin iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin yeniden hatırlanması açısından önemli olduğunu ve sorunlu konular için de diyalog yolunu açacağını dile getirdi.Birliğin misyonuna da açıklık getiren Elisabeth Ponsolle des Portes, gelişmekte olan büyük ekonomik pazarların kalkınmasına yardımcı olmak istediklerini, Türkiye’nin de hızla büyüyen ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Türkiye’de son 2-3 yıldır lüks pazarın patlama yaptığını sözlerine ekleyen Portes, festival süresince lüks Fransız ürünlerinin müşterileri beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi .