Kütahya'da Mekke'nin Fethi Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanlığı tarafından Mekke'nin Fethi'nin bin 382'inci yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

Kütahya'da Mekke'nin Fethi Kutlaması
Gazi Kemal Mahallesi ' ndeki Yasmin Düğün Salonu ' nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ali İhsan Oturak , sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı .

Kuran - ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın , tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe ' nin bulunduğu , şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemli olduğunu kaydetti .

Şehit kanları ile sulanmış Türkiye ' de gündeme getirilen yılbaşı adı altındaki kokuşmuşluğa da düzenlenen bu programla en iyi cevabın verildiğini söyleyen Taşkın , şöyle konuştu : " Her gün öldürülen ya da yaralanan masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz . Alemlere bir rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin , Hazreti Muhammet ' in komutasında gerçekleşen bir fethe gerekli önemi göstermeyenlerin elbette onun insanlığa getirdiği değerlerin çok uzağında olduğunu da biliyoruz . İşte biz bu yüzden düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle Mekke ' nin fethine dikkat çekmek istiyoruz . " Dünya Kur ' an okuma birincileri Mustafa Kızılcaoğlu ve Ahmet Dinç , Türkiye Kur ' an okuma biricisi Salih Akyüz ile Kütahya Ulu Cami İmam Hatibi Ferruh Muştuer ' in okuduğu Kur ' an - ı Kerim tilaveti ilgiyle dinlenirken , Emekli Vaiz Mustafa Gazel de , günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı .

Bu arada , dernek tarafından Ayasofya ' nın yeniden ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı .
Kaynak: İHA