Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan, Görevine Asaleten Atandı

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, görevine asaleten atandı.

Resmi gazetede yayımlanan atama kararlarına göre, Milli Eğitim Müdürlüğüne Özcan, Edirne İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne de Orhan Sarı atandı.

-Edirne Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kılıç:

-''Derneğimizin üye aidatların tamamını, örencilere verilecek burslara ayıcağız''

Edirne Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kılıç, ''Derneğimizin üye aidatlarının tamamını, örencilere verilecek burslara ayıracağız'' dedi.

Kılıç, dernekte düzenlenen yemeğin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun seçimle değiştiğini söyledi.

Türkiye'nin birçok yerinde bulunan Karadenizliler derneğinin Edirne'ye de birçok şey kattığını belirten Kılıç, ''Eski yönetimdeki arkadaşlarımızı da çok seviyoruz. Şimdi yeni yönetim, yeni kan. Arkadaşlarımızla faaliyetlerimizi devam ettireceğiz'' dedi.

Edirne Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Edirne'de 15 öğrenciye burs verdiklerini anlatan Kılıç, derneğin üye aidatlarının tamamını öğrencilere verilecek burslara ayıracaklarını bildirdi.

-TÜ öğrencileri Fatih Projesi hakkında bilgilendirildi

Trakya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, Fatih Projesi hakkında bilgilendirildi.

Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi eğitmenleri Çağlar Akçay ve Hasan Diker tarafından öğrencilere proje ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda eğitmenler, öğrencilerin proje hakkındaki sorularını da yanıtladı.

-Havsa'da, ''Sözsüz İletişim ve Beden Dili Semineri''

Havsa'da, ''Sözsüz İletişim ve Beden Dili Semineri'' düzenlendi.

TÜ Havsa Meslek Yüksek Okulu'nda Havsa Kaymakamlığı ve belediye işbirliğince düzenlenen seminerde bir sunum yapan eğitmen Güray Öztürk, iletişimin hayatın her alanında bulunduğunu söyledi.

Sunumun ardından Öztürk, öğrenci ve öğretim görevlilerinin sorularını yanıtladı.

Bu arada, eğitmen Serdar Tütündü de Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız ve Teknik Lisesi'nde ''İletişim Teknikleri''ne ilişkin bir sunum yaptı. Seminere, Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sunumun ardından Belediye Başkanı Tekin, Tütündü'ye günün anısına çiçek hediye etti.

-Havsa'da hırsızlık iddiası-

Havsa 23 Kasım Caddesi'nde iş yeri bulunan A.S, sabah namazına gittiği sırada iş yerinin kapısının açık olduğunu fark etti. Bunun üzerine polise haber veren A.S. iş yerinin yanında bulunan yerel gazetenin de kapısının açık olduğunu gördü.

Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde yaptıkları aramada iş yerlerinden hiçbir eşyanın çalınmadığını, sadece kapıların açıldığını tespit etti.

Bu arada aynı cadde üzerinde bulunan bir maketin de sabah saatlerinde camının kırılması üzerine, polis ekipleri olayları gerçekleştiren, henüz kimliği belirlenemeyen kişi yada kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Muhabir: Ekip / Cihan Demirci

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA