Güroymak Milli Eğitim Müdürü Müjdeci Açıklaması

Güroymak Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, çocukların okula kazandırılması için çalışmaların devam devam ettiğini söyledi.

Müjdeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devamsızlık üzerinde ciddi şekilde durduklarını ve devamsızlığı en aza indirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Bu kapsamda velileri bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Müjdeci, şöyle konuştu:

''Velileri duyarlı hale getirmek için çaba gösteriyoruz. 8. sınıfı bitirerek 9. sınıfa kayıt yaptırmayan çok az sayıda öğrencimiz var. Bu da verdiğimiz uğraş sonucu oldu. Öğrencilerimizi eğitime kazandırmak için veli ve aile ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Köy veya mahallelerde bir öğrenci okula gelmediğinde, okul idarecisinin başkanlığında bir komisyon oluşturuyoruz. Bu komisyon, öğrencinin velisinden randevu alarak evine gidiyor. Veliler ikna edildikten sonra çocukları okula kaydediliyor.''

Ayrıca geçen yıl Seviye Belirleme Sınavı'nda ilçeler arasında 2. sırada yer aldıklarını anımsatan Müjdeci, bu yıl da SBS'ye ağırlık verdiklerini belirtti.

Bu çıtanın yükselmesinde il merkezinde yapılan ''Gelişim İçin Değişim'' ve ''Riski Azalt Başarıyı Artır'' projelerinin büyük etkisinin olduğunu kaydeden Müjdeci, ilçedeki okulları sürekli ziyaret ettiklerini ve yapılan deneme sonuçlarını değerlendirdiklerini bildirdi.

Bu yıl eğitim öğretim dönemi başlamadan önce köylerdeki okulların fiziki altyapılarını iyileştirdiklerini belirten Müjdeci, yürüttükleri çalışmalarla okulları eğitim öğretime hazır hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA