Otuzbeş Proje Hareketi Başkanı Sert Açıklaması

Otuzbeş Proje Hareketi Derneği Başkanı Selçuk Sert, ''Yaşam kalitesi yüksek, denizle barışık, doğal özelliklerini ve tarihini koruyan, üreten ve satan, yenilik ve teknolojinin merkezi İzmir istiyoruz'' dedi.

Sert, düzenlediği basın toplantısında, 18 kişilik yürütme kuruluyla oluşturdukları Otuzbeş Proje Hareketi'nin, marka kent olma yolunda önemli adımlar atan İzmir için üretilen projelere hareket kazandırmak, projelerle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak ve geri bildirimleri sağlıklı kanaldan iletme amacını taşıyan bir dernek olduğunu belirtti.

Ünlü yazar Victor Hugo'nun İzmir'i ''prensese'' benzettiğini hatırlatan Sert, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İzmir projelerle dünyanın kraliçesi haline gelecek. Bizler de bunun için çalışıyoruz, İzmir'i seviyoruz ama İzmir'i sevmek yeterli değil, sorumluluk almak gerekiyor. 'Hedef 2023, İzmir çalışıyor'' yolunda bu sorumluluğu aldık. Yaşam kalitesi yüksek, denizle barışık, doğal özelliklerini ve tarihini koruyan, üreten ve satan, yenilik ve teknolojinin merkezi İzmir istiyoruz. İzmir'de yaşayanlar bunu hak ediyor. Öncelikli olarak İzmirlilerle iletişim kurmak istiyoruz. Bizler bu projelerin ne oluşturanı, ne hayal edeniyiz, projeler hakkında bilgilenmek ve bunları kamuoyuyla paylaşmak için varız.''

Sert, projelerle ilgili kurumlardan aldıkları bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, ''Misyonumuz İzmir için üretilen her türlü projeyi tanıtmak, Biz kendi gücümüzle bir bilgi köprüsü kurduk. Bu köprüyü kullanmak isteyenlere kapımız açık. İzmir'i ve çocuklarımızı çok seviyoruz. Çocuklarımızın İzmir'de yaşamasını istiyoruz'' dedi.

''Çalışmalarımızı herhangi bir parti için yapmıyoruz''

Gazetecinin sorularına da yanıtlayan Sert, ''35 projenin'' AK Parti'nin seçim sloganı olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

''Benim siyasetle ilişkim, seçim günü geldiğinde Türkiye'ye faydalı olacağına inandığım partiye oy vermek. Bunun dışında siyasi kimliğim yok. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Bey ile 2004'ten beri çalışıyoruz. Bu kurduğumuz bilgi köprüsünü Binali Bey'in kullanacağından eminiz. Bunun dışında kullanmak isteyenlere de açığız. Bunu herhangi bir parti için yapmıyoruz.''

Sert, derneğin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım tarafından kurulmadığını, sadece İzmir'deki çalışmalara daha fazla fayda sağlamak için kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.

İzmir'deki projelerin bakanlık dışında siyasi olarak da takip edildiğini bildiklerini ifade eden Sert, ''Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını şu anda konuşmanın çok erken olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin 81 vilayetine katkı sağlamış ve 10 yıl Ulaştırma Bakanlığı yapmış Yıldırım'ın belediye başkanlığı adayı olması durumu olmasında bunun çok büyük bir fedakarlık olacağını düşünüyorum ama bunu yapıp yapmayacağını bilmiyorum'' diye konuştu.

Sert, İzmir'deki projeleri internet sitesi, sms gibi çeşitli iletişim kanallarını kullanarak İzmirlilere aktarmayı düşündüklerini kaydetti.

Çalışmaları kapsamında ilk olarak yapımı devam eden Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali ile ilgili yüklenici firmaya bir davet yaptıklarını söyleyen Sert, firmanın tarihine uygun bir şekilde kendileriyle bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA