Minibüs İle Kamyon Çarppıştı: 18 Yaralı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu 8’i ağır, 18 kişi yaralandı.

Minibüs İle Kamyon Çarppıştı: 18 Yaralı
İddiaya göre, Halil Kurtuldu (51) yönetimindeki 10 M 26063 plakalı minibüs, Edremit’ten Burhaniye yönüne gelmekte iken, ana yola çıkmaya çalışan Tuncay K.'nin kullandığı 10 RT 291 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpma sonrasında her iki araç da yoldan çıkarak bir evin bahçesine girdi. Minibüste bulunan yolculardan 8'i ağır olmak üzere 18 kişi yaralandı. Kazanın duyulmasından sonra olay yerine gelen ambulanslar, yaralıları Burhaniye ve Edremit Devlet Hastanelerine taşıdı. 13 yaralı Burhaniye Devlet Hastanesi’nde, 5 yaralı da Edremit Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazanın duyulmasından sonra olay yerine gelen sağlık görevlileri, itfaiye ve polisler büyük koşuşturma yaşadı. Minibüste sıkışan sürücü Halil kurtuldu, itfaiye ekibinin yardımı ile çıkarıldı.

İlk belirlemelere göre Burhaniye Devlet Hastanesi’nde minibüs sürücüsü Halil Kurtuldu, yolculardan Mehmet Akyol, Remziye Akyol, Tufan Örmüş, Nuri Karataş, Mehmet Abik, Nesimi Akarer, Tuncay Kene, Şule Toygar, Hatice Toygar, Fevziye Taşkara, Mualla Tan tedavi altına alındı. İsmi alınamayan 6 yaralının tedavisi sürüyor. Kamyon sürücüsü Tuncay K. ise gözaltına alındı.

Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Burhaniye Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek durumlarıyla ilgili bilgiler aldı .
Kaynak: İHA