İntihar Eden Üsteğmen Osmaniye'de Toprağa Verildi

Kayseri'de intihar eden 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda görevli Nazlı Daşdanoğlu , Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi.

Nazlı Daşdanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, Bahçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak, önce Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba evine, ardından da Ağacabey Camisi'ne götürüldü.

Cenaze törenine Daşdanoğlu'nun babası Talip Daşdanoğlu, anne Nevin Daşdanoğlu, yakınları ile Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Osmaniye Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne Nevin Daşdanoğlu, törende, ''Benim kızım korkak olsaydı Atatürk'ün askeri olmazdı. Kızım Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in onurlu, şerefli, başı dik, namuslu, ahlaklı bir askeriydi. Kızım bir taneydi. O şimdi atasının yanına gidiyor. Benim kızımı bu hale getirenler utansın. Şerefli askerimi, şerefle, gururla gönderiyorum'' diye ağladı.

Kızkardeşi Arda Daşdanoğlu da ''Abla sen kalk ben yatayım. Beni ablama, bir taneme götürün'' dedi.

Daşdanoğlu'nun cenazesi, cenaze namazının ardından, Bahçe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda görev yapan Nazlı Daşdanoğlu, Beştepeler mesire alanında göğsüne bir el ateş ederek intihar etmişti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA