Gaziantep'te Gard Projesi Toplantısı Düzenlendi

Gaziantep'te, Kronik Solunum Yolu Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği Kurulu'nun, 5. toplantısı yapıldı.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün kronik solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölümleri azaltmak amacıyla hayata geçirdiği GARD projesi kapsamında hazırlanan ''Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı'' beşinci il kurulu toplantısı Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Uz başkanlığında yapılan toplantıya, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Birim Sorumlusu Dr. Eda Oğan ile ilgili kurum ve meslek odaları temsilcilerinden oluşan 24 üye katıldı.

Kurul toplantısında hava kirliliği, tütün ve tütün mamullerinin kullanımı, evlerde, iş yerlerinde ve motorlu taşıtlarda uygunsuz yakıt kullanımı, sanayileşme gibi konularda alınacak önlemler tartışıldı.

İlgili kurumlar ve meslek odaları temsilcilerinden oluşan 24 üyenin katıldığı kurulda, üyelerin yıl boyunca yaptığı çalışmalar da değerlendirildi.

14 Kasım Dünya KOAH Günü dolayısıyla yapılacak olan etkinliklerin de görüşüldüğü toplantıda, bu ay içinde oluşturulacak GARD Ormanı çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA