Giresun İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

Giresun İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları Başkan Osman Öden başkanlığında başladı.

Giresun İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı
Gündem dışı konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, bir tarafta Valilik tarafından yayla evleri yıkılırken, diğer tarafta yeni binaların yapıldığını ileri sürerek, bazı köylerin cezalandırılmış gibi yollarının yapılmadığını kaydetti.

CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz “Bugün meclise iki konuyu gündeme getirmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi Eski Giresun -Trabzon yol güzargahı. Keşap yol ağzından başlayıp Espiye Demircili köyüne uzanan yolumuzun başlangıcı çok iyi asfaltlanmış durumda. Ancak Espiye’nin Demircili köyü ise adeta cezalandırılmış gibi perişan durumdadır.Bu köyümüzde de yaşayan insanlar var. Yol güzergahının bir bölümü asfaltken, diğer bölümünün suçu nedir ? Burası cezalandırılıyor mu? Bu yoldan karayolları ya da Özel İdare kim sorumluysa derhal görüşülüp yapımı sağlanmalıdır" dedi

Bir diğer konunun ise yaylalardaki farkıl uygulamalar olduğuna dikkat çeken Yılmaz "Devlet herkese eşit davranmalıdır. Yaylalarımızla ilgili bu mecliste tartışmalar oldu. Yaylalarımızda, yaylacılarımızın 10, 20 hatta 30 yıllık evleri yıkılırken, yeni yeni bina inşaatları yükselmektedir. Bir tarafta evleri yıkarken, diğer tarafta yeni ev yapımına göz yumma gibi bir anlayış olamaz, olmamalıdır.Bizden değilse evini yıkın anlayışına karşıyız” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz’ın açıklamalarına cevap veren AK Parti Bulancak İl Genel Meclis Üyesi Recep Hıdır, yayla evlerinin yıkılmasının belirli kanun ve yönetmeliklere göre gerçekleştiğini kanun uygulandığını ifade ederken, AK Parti Espiye İl Genel Meclis Üyesi Kubilay Elevli ise ilçenin Demirci köyünün yol sorununu gündeme getirdiği için teşekkür etti. BÜYÜKŞEHİR TARTIŞMASI Büyükşehir için Giresun ve Ordu illerinin birleşimiyle ilgili kamuoyundaki tartışmaları meclis gündemine taşıyan MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel ise “AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili ,Ordu, Giresun illerinin büyükşehir olmasıyla ilgili bir tartışmayı gündeme getirdi. Hükümetin ve TBMM’nin etkin isimlerinden birisi olan Nurettin Canikli tartışılması için Giresun ve Ordu illerinin büyükşehir ortaklığını gündeme getirdi.Bizde ilçelerin il genel meclis üyeleri olarak bu ilin temsilcileri olarak bunu tartışmalıyız. Yaptığımız tartışmanın ardından olumlu ve olumsuzluklarını kamuoyu ile paylaşmalıyız. Bizim bugündemle ilgili böyle bir sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyorum” diye konuştu

MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’in Ordu ve Giresun illerinin birleşmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmeye cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ise “Milletvekilimizin basının bir sorusu üzerine gündeme getirdiği bu konuyu 'tartışalım' dedik ve dediğimiz yerde kaldık. İlimizin Valisi ve Belediye başkanı tartışmayı açmaları gerekirken, açmadılar cevapları böyle olmamalıydı ama oldu. Onlar tartışmayabilir ama biz tartışabiliriz. Bu ilin Sivil Toplum Kuruluşları, halkı, geleceği var. Bu konuyla ilgili özel bir gündem yapalım” şeklinde açıklama yaptı .
Kaynak: İHA