Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başladı

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki ''Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans programı'' başladı.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Sağlık-Sen'i diğer sendikalardan ayıran en önemli farkın hizmet sendikacılığı olduğunu bildirdi.

Sağlık personelinin özlük haklarının yanında, eğitimde de en üst düzeye gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Tekin, şunları ifade etti:

''Hizmet sendikacılığı, kamu çalışanlarıyla bütünleşmiş güçlü ve etkin bir inisiyatifin ve belirlediği hedefleri, talepleri, bilimsel temellere dayandırmayı önemseyen akademik sendikacılığın adıdır. Bu yüzden çalışanların eğitimine önem veriyoruz. Çünkü, yenilenen Türkiye'nin bilime ve bilgiye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Eskişehir'de çoğu arkadaşımızın yüksek lisans mezunu olabileceği bir ortam sağladık. Bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz. Sendikamızın eğitim alanındaki bu başarısını gelecekte yeni alanlar açarak sürdürecektir.''

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA