Erdoğan'dan Bahçeli'nin 2023 Açıklamasına Sert Cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 2023 vizyonunu ilk kendisinin kullandığına yönelik açıklamasına cevap verdi.Erdoğan, "Bu kadar yüzeysel sığ anlayışa yorum yapmak abestir. AK Parti'nin ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayali bile yetişemez." dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında kısa bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, atanamayan öğretmenlerle ilgili yaptığı konuşmanın farklı yansıtıldığını söyledi.

Atanamayan öğretmenleri, devletin imkanlarının müsaade ettiği oranda sıfırlayacaklarını belirten Erdoğan, "120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Kadro eksikliğini gidermemiz ise ülke ekonomisinin daha büyümesine bağlı. Düne göre çok iyi bir noktadayız. İhtiyacın tamamen karşılanması başka birşey, okuldan mezun olan atama bekleyenlerin hepsinin öğretmen olarak atanması başka birşeydir. Ne devletin böyle bir yaklaşımı olabilir. Öğretmen atamalarını yüzde 100 olarak bugünden yarına çözmek mümkün mü?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 2023 vizyonunu ilk kendisinin kullandığına yönelik açıklamasına cevap veren Erdoğan, "Bu kadar yüzeysel sığ anlayışa yorum yapmak abestir. AK Parti'nin ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayali bile yetişemez. Bakın 2002 yılında AK Parti yönetimi DSP, MHP ve ANAP'tan devraldı. DSP ve ANAP diye bir parti mi var? MHP eh ayakta durmaya gayret ediyor. Bir dönem parlamentoya dahi giremedi. Şimdi parlamentoda. Bunun patenti size aitse bedelini de söyleyin ödeyelim. Biz siyaset deyince projeyi, yatırımı anlıyoruz. Onların konuşmasında sadece retorik, hamaset ve tutarsız laf kalabalıkları var." teklifinde bulundu. Kampta yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler için ana hatlarıyla projeler geliştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyetçiliğin istirmarcısı CHP, Kürt kardeşlerimin istismarcısı bölücü terör örgütünün uzantısı BDP ve milliyetçiliğin istismarcısı MHP milletle aramıza giremez." değerlendirmesi yaptı. Başbakan Erdoğan, ayrıca, MHP'nin, bakanlar hakkında verdiği 6 gensoru ile gensoru sisteminin sulandırıldığını söyledi.

Geçen 10 yılda muhalefet partileri tarafından 41 gensoru önergesi verildiğine işaret eden Erdoğan, bunlardan 3'ünün daha sonra geri çekildiğini, 6 tanesinin henüz görüşülmediğini, 31'inin ise görüşülüp Meclis'te düştüğünü vurguladı. MHP'nin, CHP ile arasındaki farkı kapatmak için gensoru atağına geçtiğini savunan Erdoğan, şöyle konuştu: "Zannediyor ki bunu yaparsam oyum artacak. Bizimle sandıkta yarışamayanlar şimde gensoru yarışına girdiler. Gensoru denetim mekanizması olduğu yönünde itirazımız yok. Son 6 gensoruya baktığınızda gerçekten komik, trajikomik anlayış. TRT ve AA'nın yayını gensoru olabilir mi ya. 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle okullarda güvenlik azaldı deyip gensoru olabilir mi. Bir de 4+4+4'ü destekledim diyor. Türkiye'de gerçekten bir muhalefet sorunu var. Bizim talihsizliğimiz gerçek muhalefet olmaması. Bir yandan da talihimiz. Böyle muhalefet yapıyorlar biz de yolumuza devam ediyoruz. Güçlü, üretken, çalışkan bir muhalefet olması bizi üzmez. Karşımızda, milletten kaçan, kuralların, kurumların ayarlarıyla oynayarak koşan muhalefet var." Başbakan Erdoğan, gensoru oylamalarının yapılacağı dönemde AK Partili vekillerin yurt dışına çıkmamasını istedi. Erdoğan, "Milletvekillerine 2 hafta yurt dışı seyahatlerini kaldırıyoruz. Grupla irtibat halinde oluyoruz. Parlamentoda yapılacak oylamalarda nasihati alsınlar." talimatı verdi.