Büyükşehir Geleceğin Sanatçılarının Emrinde

Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından geliştirilen ve dünya genelinde kullanılan Orff Schulwerk Yaklaşımı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda uygulanmaya devam ediyor.

Büyükşehir Geleceğin Sanatçılarının Emrinde
Öğrenciler bundan böyle Orff Schulwerk Yaklaşımı’nın çalgıları olarak bilinen Metalafon, ksilafon ve glockenspiel ile çalışmalarını daha da güçlendirecek. ' Sanat potansiyelini ortaya çıkarmak ve çocukların oynayarak temel müzik eğitimi almasını sağlayan Orff Schulwerk Yaklaşımı Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda sürüyor. Yaklaşım, Konservatuvar bünyesinde 6-15 yaş grubunun katıldığı Müzikli Oyun Grubu’nda uygulanıyor. Grubun halen 50 öğrencisi bulunuyor. Öğrenci alımları sınavsız olarak Eylül ve Şubat olmak üzere iki kere gerçekleştiriliyor. Ayrıca yaz kursları çerçevesinde de Haziran ayında öğrenci kabulü yapılıyor. Müzikli Oyun Grubu’nun derslerini Türkiye Orff Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi eğitimlerine devamlı olarak katılan Konservatuvar eğitim görevlilerinden Sıtkı Sencer Özbay veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, müzik eğitimi dışında çocuklara adalet, demokrasi ve eşitlik gibi insana özgü etik kuralları veren Orff Schulwerk Yaklaşımı’na büyük önem veriyor. Bu çerçevede yaklaşım için gerekli olan metalafon, ksilafon ve glockenspiel de temin edildi. Orff çalgıları kullanan bir çocuk, bu sayede yaratıcılık, doğaçlama, çok seslilik ve ritim gibi müziğin yaratım unsurlarını öğrenirken, demokrasi, adil olma duygusu ve eşitlik gibi insana özgü etik kuralları da hayatına katmış oluyor .
Kaynak: İHA