Burdur'un Bucak İlçesine Bağlı Bin 975 Nüfuslu Kızılkaya Beldesindeki Belediye Teşkilatının Kapanmaması İçin Yuva Köyünde Referandum Düzenlendi

TBMM Başkanlığı'na sunulan Kanun tasarısıyla, nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin 2013 yılında yapılacak yerel seçimlerle kapatılması beklenirken Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Belediyesi kapanmaktan kurtuluyor.


Nüfusu bin 975 olan Kızılkaya beldesi, belediyenin kapanmaması için gerekli olan 25 kişilik nüfusu, Yuva köyünün beldeye bağlanmasıyla sağlayacak. Kızılkaya Belediye Başkanı Canan Atasoy yaptığı açıklamada, Kızılkaya Belediyesi'nin kapanmamasına çare aradıklarını belirterek, beldeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yuva köyünün Kızılkaya'ya mahalle olarak bağlanmasıyla bu sorunu aşmak istediklerini söyledi.

1973 yılında kurulan belediye teşkilatının 25 kişi eksikle kapanmasının gündeme gelmesine üzüldüklerini kaydeden Atasoy, ''Uzun yıllardır belediye olan nahiyemizin çok az bir nüfus azlığı ile kapanacak olması bizleri ve Kızılkaya halkını çok üzüyordu. Yuva halkıyla yaptığımız görüşmeler ve resmi girişimler neticesinde referanduma gidildi. Yuva köylü seçmenler Kızılkaya'ya mahalle olarak bağlanmayı kabul etti. Böylelikle belediyemiz kapanmayacak, hayırlı olsun'' diye konuştu.

Yuva köyü muhtarı İbrahim Atalay ve köylülerle yapılan görüşmeler neticesinde 4 Kasım 2012 pazar günü Yuva köyünün Kızılkaya beldesine mahalle olarak bağlanması yönünde referandum yapıldı. Referandum sonucunda, 107 seçmenden 55'i evet, 45'i hayır oyu kullandı. Sandıktan 1 oy boş çıkarken 6 seçmen de oy kullanmadı. Sonuçların, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Yüksek Seçim Kurulu'nun değerlendirmesinin ardından, Kızılkaya Belediye Meclisi üyelerince görüşüleceği ve bunun sonunda Yuva köyünün mahalle olmasının sağlanacağı öğrenildi.

Muhabir: Murat Çoban / Yusuf Karadağ

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA